GALERIE FOTO: Fotbal – Portret de nou jucător al Focșaniului – Răzvan Adăscăliței!

0
603

 

  • Noul mijlocaș al CSM 2007 este băcăuan și a venit la Focșani să ajute la promovarea în Liga a II-a

Răzvan sau Ionuț?, îl întreb pe Răzvan-Ionuț Adăscăliței, unul dintre jucătorii nou veniți în lotul CSM Focșani 2007. Răzvan, îmi răspunde și scurta discuție pe care o am cu el în vestiarul echipei devine cursivă, ca între oameni care se cunosc și vorbesc despre lucruri comune. În cazul de față, despre fotbalul pe care el îl joacă  și pe care reporterul în prezintă cititorului în complexitatea lui, care începe cu actorul principal, jucătorul.

Vasăzică, Răzvan Adăscăliței! S-a născut la Bacău, la 6 iulie 1989, a fost juniorul Aerostarului pentru care a debutat la seniori, în Liga a III-a, când avea ”15 ani spre 16”. A Jucat apoi pentru alte echipe ale Bacăului – FCM și SCM, timp de șase ani. În acea perioadă a fost coleg cu excelentul vârf de atac al Focșaniului de acum, Mădălin Predoiu și, pentru puțin timp, cu alt nou venit la Focșani, Dănuț Munteanu. Pentru un an a fost fotbalistul Daciei Unirea Brăila, în Liga a II-a, de unde e revenit la matcă, la Aerostar, cu care a promovat în Liga a II-a. Acum va juca pentru CSM Focșani 2007, unde a venit liber de contract.

În documentarea prelabilă aveam să aflu că, atunci când avea 19 ani, a fost ales de suporterii de fotbal băcăuani drept cel mai bun fotbalist al Bacăului. Anii care au urmat l-au impus ca un foarte bun mijlocaș central, preponderent defensiv, cu evoluții apreciate în Liga a II-a și a III-a. A venit la CSM Focșani 2007 să ajute formația să promoveze. Este convins că echipa are forța să facă acest lucru. O cunoaște în oarecare măsură din meciurile directe din campionat și crede că Focșaniul are jucători tineri talentați care împreună cu cei experimentați, așa cum este el și cum sunt alți câțiva din lot, pot reuși lucruri frumoase în campionatul care va începe în august. Nu crede neapărat că există jucători determinanți, ci că rezultatul vine din jocul echipei. Echipa este decisivă!

Ce consideri că este important într-o cursă pentru promovare?, îl mai întreb. „Cele mai importante sunt punctele, cu ele atingi obiectivul, îmi răspunde. Dar asta nu exclude să joci bine, să placă spectatorilor!”

Răzvan Ionuț Adăscăliței, un fotbalist echilibrat în judecățile de valoare, așa cum cred că va fi, sunt convins și în teren, acolo unde este așteptat să împlinească jocul într-o zonă de teren în care, de regulă, sunt făcute jocurile ce decid rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here