Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr: românii, printre cei mai exploatați cetățeni, victime ale traficului de persoane

0
92

Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României: Fără politici și programe coerente de educaţie și formare preventivă, în școală și în afara școlii, nu poate fi combătut eficient un asemenea flagel.

Din păcate, românii sunt printre cei mai exploatați cetățeni care cad victime ale traficului de persoane în Europa. Trebuie să consolidăm mecanismele de promovare a unei mai bune coordonări și cooperări între toate părțile implicate în combaterea traficului de persoane. Lupta împotriva acestui fenomen nu trebuie să se oprească la eliberarea victimelor. Rămân fidel principiilor pe care le-am susţinut de-a lungul timpului: orice implicare în activitatea de prevenire a acestei agresiuni asupra demnităţii umane trebuie încurajată şi susţinută!

Exemplele de bună practică în educaţia populației pot şi trebuie să fie multiplicate! De aceea, Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României a decis să susțină cu încredere proiectul pe care organizația eLiberare îl dezvoltă alături de UNODC (Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate) și Departamentul de Stat al SUA, proiect ce vizează întărirea capacității de a răspunde și preveni traficul de persoane în România, prin campanii de informare în școli și online, precum și sesiuni de capacitare a personalului angrenat în lupta împotriva traficului de persoane.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here