Atletism – Claudia Prisecaru va alerga pentru România la Gavle, în Suedia!

0
321

 

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 va concura la 3000 metri obstacole la Campionatul European de Tineret

          Caudia Prisecaru a plecat ieri dimineață, la Gavle, în Suedia, pentru a participa la Campionatul European de Tineret. Claudia face parte dintr-o delegație a României alcătuită din 20 de atleți – 19 la masculine și 10, la feminin. ”Obiectivul propus de Federație la această întrecere continentală este de a obține una-două medalii și două-trei clasări între locurile 4-8” este precizat în comunicatul Federației Române de atletism. Pentru Claudia Prisecaru, multipla campioană de CSM Focșani 2007 este a doua participare la o întrecere continentată de tineret după cea de acum doi ani din Polonia, de la de la Bydgoszcz.

Atunci, sportiva pregătită de profesorul Cristian Orza a oferit o splendidă surpriză terminând pe locul al patrulea, după ce câștigase seria cu record personal cu zece secunde mai bun decât cel mai bun timp al ei de până atunci, iar în finală, pe care a condus-o 2000 de metri, a mai redus zece secunde din recordul din serie. Claudia a alergat în ziua a doua ușor accidentată și a mai pierdut din ritm spre finalul cursei pe care a încheiat-o cu record personal în 9:57.37. În acest an, Claudia a alergat trei curse de 3000 metri obstacole reducînd de două ori cu câte peste zece secunde timpii! În a treia cursă, cea de la Cupa Hoved, de la Budapesta, și-a egalat timpul de la Bydgoszcz: 9:57.37. Claudia a lucrat în ultima vreme cu bun profit pentru îmbunătățirea tehnicii de trecere peste obstacole și are suficiente resurse pentru a coborî sub cel mai bun rezultat al ei!

La Gavle va concura în serii, joi, 11 iulie, de la ora 17:55, iar în finală, vineri, 13 iulie, de la ora 18:50. În competiția de la 3000 metri obstacole sunt înscrise 19 alergătoare. Cel mai bun timp, 9:24,21 îl are daneza Anna Emilia Moller, pe care site-ul competiției o anunță favorită. Alte 8 concurente au timpi sub 10 minute, ca și Claudia, care are calitățile fizice, tehnico-tactice și de voință pentru a se bate la un rezultat cel puțin la nivelul celui din urmă cu doi ani. Cred că poate fi una dintre sportivele care să aducă României una dintre medaliile stabilite ca obiectiv! Claudia știe că poate să o facă și va face tot ce depinde de ea să o facă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here