Copil de 6 ani, rănit după ce a traversat strada neregulamentar; inițial, șoferul a părăsit locul accidentului

0
625

Dosare penale la regimul circulației rutiere

 

La data de 5 iulie a.c., ora 21.55, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din com. Milcovul, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 P, com. Milcovul, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

 

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 13.45, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Nănești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23, în comuna Măicănești, județul Vrancea.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

La data de 6.07.2019, ora 22.00, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din mun. Focșani, în timp ce conducea un autoturism din direcția strada Maior Ghe. Pastia – strada Unirea Principatelor, a acroșat o femeie care a traversat strada prin loc nepermis.

A rezultat astfel rănirea ușoară a femeii în cauză, care a fost transportată la Secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, în vederea primirii îngrijirilor medicale necesare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 196 alin.2 și 3 din Codul Penal.

 

La data de 6 iulie a.c., ora 22.17, polițiștii vrânceni au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, din comuna Ploscuțeni, despre faptul că fiul său, în vârstă de 6 ani, a fost accidentat de un autoturism, în timp ce traversa strada. Din primele verificări a rezultat faptul că minorul a traversat DJ 252 în fugă, prin loc nepermis, moment în care a fost acroșat și rănit ușor de conducătorul unui autoturism, care se deplasa pe direcția Homocea – Ploscuțeni. După producerea accidentului, conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, a plecat de la locul producerii evenimentului și s-a deplasat la domiciliu, după care a revenit la fața locului cu autoturismul în cauză.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 00.13, polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești au depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Cotești, în timp ce conducea pe raza comunei Cârligele un autoturism, având o îmbibație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât conducătorul auto a fost condus la Spitalul Militar Focșani pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat să-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii privind refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art. 337 Cod Penal).

 

La data de 7 iulie a.c., ora 17.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Focșani, în timp ce conducea pe raza municipiului un autoturism, fără să dețină permis de conducere. Din cercetările efectuate s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat de către un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Focșani, care se afla în calitate de pasager în autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu are acest drept.

 

La data de 7 iulie a.c., ora 18.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Tătăranu, în timp ce conducea pe D.N. 204 A un tractor, având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

În data de 7 iulie a.c., ora 20.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea pe raza municipiului Adjud un autoturism neînmatriculat, ale cărui plăcuțele atașate sunt atribuite unui alt autoturism, aflat în proprietatea unei alte persoane.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 8 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here