12 kilometri de drum de legătură și rețea stradală vor fi construite în orașul Odobești

0
1264

            Primăria Odobești are în derulare proiectul de investiții „Drum de legătură DN 2D – DN 2M și modernizare rețea stradală locuințe ANL și strămutate cartier Sturza”. Prin intermediul acestui proiect, 12 kilometri de drum de legătură și rețea stradală vor fi construite în orașul Odobești. Proiectul are o valoare de peste 13 milioane de lei, este finanțat prin programul PNDL 2 și se află în prezent în execuție, stadiul fizic al lucrărilor fiind de 35%. Platforma drumurilor are lățimea de 6-7 m din care partea carosabilă 5-6 m și 2×0.5 m acostamente. Străzile vor fi prevăzute cu șanțuri de pământ cu rol de preluare a apelor pluviale. De reținut că cea mai mare parte a acestui proiect se află în zona Cartierului Sturza.

Aici Primăria Odobești a demarat un amplu proiect investițional care vizează crearea unei zone metropolitane a orașului Odobești. Practic, în cartierul Mihail Sturza se află în derulare, sau au fost finalizate, proiecte care vizează alimentarea cu gaze naturale, alimentarea cu apă, canalizare, construcția de locuințe sociale și de serviciu, construirea unui teren de sport, realizarea a două parcuri de agrement și petrecerea timpului liber. Astfel, în Cartierul Sturza, sunt construite 280 unități locative: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative. La acestea se adaugă și 64 de locuințe de serviciu. Astfel, se estimează că în următorii doi ani să fie date în folosință un număr total de 348 de locuințe.

Primăria Odobești mai are în derulare un alt proiect care vizează înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, din Odobești. Proiectul prevede înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber, pe o suprafață totală de 5,7 de hectare din care 5,2 de hectare spații verzi, sistem de iluminat, sistem de irigații, sistem supraveghere video, sistem wi-fi, sistem alimentare cu apă și canalizare; amenajare locuri de petrecere a timpului liber cu diverse activități: pistă de biciclete, teren de fotbal, teren de tenis, locuri de joacă pentru copii. De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a străzii Giurgea, stradă ce asigura accesul direct către parc. Strada are o lungime de aproximativ un kilometru, parte carosabilă de 6,00 m, trotuar pietonal (partea dreapta) – 1,30 m, inclusiv borduri, șanț pereat, partea stânga. Lucrările se vor execută pe un teren situat în intravilanul orașului Odobești. Valoarea estimată este de: 6.891.326,81 lei fără TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here