Urmărire ca în filme și focuri de armă în Focșani. Un șofer băut și fără permis a fost plasat în arest la domiciliu

1
3879

Un bărbat de 30 de ani, din Odobești, a fost pus sub control judiciar după ce a condus băut, deși nu avea permis, și nici nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia din urmă fiind nevoiți să facă uz de armă. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar polițiștii l-au urmărit de șofer de la Urechești până în pasajul Vîlcele din Focșani. Șoferul a reușit să evite mai multe echipaje de poliție, fiind oprit exact în pasaj.

Azi-noapte (vineri spre sâmbătă-n.r.), în jurul orei 02.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au urmărit un autoturism de pe raza localității Urechești până pe strada Vâlcele din municipiul Focșani. Conducătorul auto, în vârstă de 30 de ani, din oraș Odobești, nu a oprit la semnalele polițiștilor, iar pentru oprirea autoturismului au intervenit două echipaje de poliție rutieră și trei de ordine publică, folosindu-se totodată și armamentul din dotare. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că cel în cauză nu posedă permis de conducere. Nicio persoană nu a fost rănită în timpul intervenției. În cauză a fost întocmit dosar penal“, a transmis, sâmbătă, biroul de presă al IPJ Vrancea.

După ce a fost audiat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă seară a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Nu a primit mandat, dar a fost plasat în arest la domiciliu. „(…) respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului F(…) O(…) Bogdan. (…) dispune luarea faţă de inculpatul (…) cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (…) conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (…) distrugere (…) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.07.2019 şi până la data de 05.08.2019 inclusiv (…) impune inculpatului (…) obligaţia să nu părăsească imobilul (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau in fata căruia se află cauza. (…) pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; (…) atrage atenţia inculpatului Frățilă Octavian Bogdan că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiei ce îi revine, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.07.2019, orele 19:30“, au decis magistrații de la Judecătoria Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here