Notele la Bacalaureat, afișate astăzi; contestațiile pot fi depuse până la ora 16:00

0
575

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2019 vor fi afișate astăzi pe site-ul dedicat bacalaureat.edu.ro, până în ora 12:00, dar și la avizierele liceelor. Tot astăzi, cei nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații, până la ora 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie.

Examenul de Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie s-a încheiat joia trecută, când elevii au susținut proba la alegere a profilului și specializării.

SESIUNEA DE TOAMNĂ

Cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune 2019, cât și cei din anii anteriori se pot înscrie în sesiunea de toamnă, care va începe în a doua jumătate a lunii august. Diferit față de sesiunea din vară, candidații vor începe cu probele scrise, apoi cu evaluarea competențelor. Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la limba și literatura română, pe 23 august proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august 2019 proba la alegere a profilului și specializării. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va ține pe 27 și 28 august, iar pe 30 august și 2 septembrie evaluarea competențelor digitale.

Afișarea rezultatelor la probele scrise va fi făcută pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 – 16:00. Pe 7 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here