Bătaie cu pietre şi cu planetara de la maşină între doi bărbați; ambii au fost trimiși în judecată

0
1124

Doi bărbaţi din comuna Poiana Cristei vor da socoteală în faţa judecătorilor pentru că spre finalul anului trecut şi-au făcut singuri dreptate, lovindu-se reciproc, după o şicanare în trafic. I. A. şi I. C. au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Ambii au atât calitatea de victime cât și de inculpați.

Conform rechizitoriului, primul inculpat, I. A., la data de 14.10.2017, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe un drum public din comuna Poiana Cristei, în urma unui conflict spontan cauzat de o şicanare în trafic, a lovit-o pe persoana vătămată, respectiv cel de-al doilea inculpat, cu o piatră în spate.

Cel de-al doilea inculpat, I. C., este acuzat că la aceeaşi dată, la aceeaşi oră, în acelaşi loc şi din acelaşi motiv, a lovit o persoană vătămată, respectiv primul inculpat, în zona coastelor, cu o bară metalică, componentă a unei planetare auto, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 11-13 zile de îngrijiri medicale.

Din anchetă a rezultat că în ziua amintită, bărbatul lovit cu componenta planetarei auto, care este şi inculpat şi victimă în dosar, se deplasa cu maşina cu alte două persoane şi copilul acestora. În urma lor se afla maşina condusă de cel de-al doilea inculpat, în care se afla şi concubina acestuia. Deoarece femeia care se afla la volanul maşinii în care era şi inculpatul I. A. conducea cu viteză redusă, inculpatul din maşina din spate, respectiv I. C., a depăşit şi le-a adresat celor din prima maşină cuvinte şi expresii jignitoare.

După o distanţă de aproximativ 500 de metri, în dreptul unei case, inculpatul I. C. a oprit maşina, lucru pe care l-a făcut şi femeia de la volanul maşinii în care se afla I. A.. Acesta şi bărbatul care mai era în maşină au coborât şi au mers către maşina lui I. C. pentru a-i atrage atenţia cu privire la comportamentul nepotrivit. După discuţie, inculpatul I. C. s-a urcat la volan şi a plecat. După aproximativ un kilometru, la intrarea în satul Poiana Cristei, I. A. a observat că maşina lui I. C. era oprită, portiera de la şofer era deschisă, iar drumul blocat.

În acel moment, I. A. şi bărbatul cu care era în maşină au coborât şi s-au dus către inculpatul I. C. pentru a-i solicita să deblocheze drumul şi să-şi continue deplasarea. Inculpatul a coborât din maşină, având în mână bara metalică, cu care l-a lovit pe I. A. în zona coastelor, după care a fugit. Bărbatul lovit l-a urmărit pe I. C. şi pentru că nu l-a putut ajunge, a aruncat cu o piatră înspre el, lovindu-l în zona spatelui. După acest episod, I. C. s-a întors către I. .A şi a încercat să îl lovească cu bara metalică, dar nu a reuşit pentru că I. A. l-a blocat şi i-a luat bara din mână. În timpul altercației, I. A. l-a prins pe I. C. de cămaşă şi l-a lăsat fără ea, întrucât aceasta s-a rupt. Într-un final, I. C. a fugit, iar cel de-al doilea inculpat a revenit la maşină.

I. A. a recunoscut fapta, iar celălalt inculpat a spus că lui i s-a oprit maşina brusc în faţă, că a fost urmărit şi că i-a fost blocat drumul. De asemenea, el a mai spus că a fost lovit şi cu pumnul în zona abdomenului. Despre rănile suferite de celălalt inculpat a spus că nu ştie nimic pentru că el nu a lovit pe nimeni.

I. C. a declarat că se constituie parte civilă cu suma de 1.000 lei, contravaloarea cămăşii şi daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here