Inspectorul școlar general adjunct, AMENINȚAT de soțul unei educatoare

0
8470

Inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru este parte vătămată într-un dosar de amenințare, înregistrat de curând pe rolul Judecătoriei Focșani. Cei care au trimis dosarul în instanță au fost procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, aceștia efectuând cercetările în cauză. Judecat pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare este un bărbat de 47 de ani, din Focșani, soțul unui cadru didactic.

După cum se arată în rechizitoriul procurorilor, fapt ar fi fost comisă la data de 14 august 2018, în jurul orei 09.20, chiar în sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Bărbatul trimis în judecată ar fi ajuns în sediul instituției împreună cu soția sa, după ce aceasta din urmă a cerut o întrevedere cu inspectorul școlar general adjunct, pe fondul unor nelămuriri cu privire la continuitatea pe suplinire în învățământ. Urmare a discuțiilor avute anterior zilei în care a fost comisă fapta, inspectorul școlar general adjunct a fost de acord să aibă o întâlnire cu cadrul didactic respectiv, lucru care s-a și întâmplat pe data de 14 august 2018, atunci când la sediul ISJ nu a venit doar educatoarea, ci și soțul acesteia.

În timpul discuțiilor purtate între Aurel Șelaru și învățătoare despre încadrare, inculpatul a intervenit și, folosind un ton ridicat, ar fi început să adreseze amenințări inspectorului școlar general adjunct. Deși a fost rugat să-și controleze tonul, inculpatul a continuat să fie agresiv verbal. Totodată, el i-ar fi spus inspectorului școlar general adjunct că va avea grijă de el. „O să vedem. Aici ești inspector general, dar pe stradă am eu grijă de tine. Ai să vezi tu ce pățești”, i-ar fi spus inculpatul inspectorului școlar general adjunct, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a bărbatului.

Din verificările anchetatorilor a mai rezultat că în timp ce se deplasa către ieșirea din instituție, inculpatul ar mai fi spus și că îl va aștepta afară și că îi va rupe picioarele.

Afirmațiile inculpatului i-au creat inspectorului școlar general adjunct o stare de temere, motiv pentru care a fost depusă o plângere în acest sens, iar fapta a fost încadrată la amenințare.

Partea vătămată nu se constituie parte civilă în acest dosar, iar la audieri inculpatul a susținut că nu i-a adresat amenințări inspectorului școlar general adjunct nici atunci, în timpul discuțiilor, și nici după aceea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here