GALERIE FOTO: Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a două drumuri județene

0
1042

Președintele Consiliului Judeșean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor la două proiecte de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea a două drumuri județene. Este vorba de proiectele:  „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T“ și „Reabilitare şi modernizare DJ 205S Focşani-Cîmpineanca-Vîrteşcoiu-Rîmniceanca-intersecţie DJ 205B, km 0+000 – km 13+200, L=13,20 km, judeţul Vrancea“. La evenimente au fost prezenți primarii și viceprimarii localităților Focșani, Vîrteșcoiu, Golești, Cotești, Cîrligele, localități traversate de cele douuă drumuri, dar și locuitori.

Proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 205S Focşani-Cîmpineanca-Vîrteşcoiu-Rîmniceanca-intersecţie DJ 205B, km 0+000 – km 13+200, L=13,20 km, judeţul Vrancea“ are o valoare totală a contractului de 17.256.171,38 lei inclusiv TVA (echivalentul a 4.466.424 euro). În urma realizării lucrărilor de reabilitare şi modernizare, circa 7.460 de locuitori din localităţile traversate de acest drum vor beneficia de o infrastructură modernizată. Acest obiectiv de investiţii este finanţat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020, subprogramul Infrastructură la nivel judeţean.

Lucrările de modernizare ale drumului, pe o lungime de 13 km, constau în: lucrări la structura rutieră (ranforsări sau reconstrucţii); execuţia unei structuri rutiere suple, dimensionate corespunzător traficului de perspectivă şi verificată la îngheţ –dezgheţ; corecţia punctuală a traseului; îmbunătăţirea scurgerii apelor în lungul drumului prin prevederea unui sistem eficient de colectare a apelor din precipitaţii – înlocuirea podeţelor cu diametre mai mici de 2 m, precum şi repararea unor podeţe existente, inclusiv amenajări amonte şi aval; amenajarea de trotuare pietonale pe o singură parte – prevederea de elemente de semnalizare şi marcaje şi elemente de protecţie de tipul parapeţilor metalici; amenajarea zonelor de traversări pentru pietoni, care să poată fi utilizate şi de către persoanele cu handicap locomotor. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.           Antreprenorul general al acestui obiectiv de investiţii este Asocierea SC Roman Impex Prest SRL Bacău – SC Sotirex SRL Bacău – SC Bitionfor Construcţii SRL Focşani – SC Rutier Conex XXI SRL Bacău. „Este vorba de o nouă investiție în infrastructură. Noi nu vorbim prea mult, dar cred că într-o zi va trebui să vorbim mai mult despre investițiile din Vrancea, pentru că am văzut că nu sunt receptate într-un mod adevărat și am văzut că oamenii sunt înclinați să creadă mai mult minciuna decât adevărul. Este vorba de 13 kilometri de drum-Focșani-Cîmpineanca-Vîrteșcoiu-Rîmniceanca, un drum absolut nou, are finanțare completă și continuăm programul de reabilitare totală a drumurilor județene din Vrancea“, a declarat Marian Oprișan după semnarea ordinului de începere a lucrărilor la drumul DJ 205S Focşani-Cîmpineanca-Vîrteşcoiu-Rîmniceanca.

 

Încep lucrările de reabilitare a DJ 205C Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti

Tot vineri, președintele Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T“ are o valoarea totală de 46.761.868,08 lei. Prin implementarea proiectului se vor moderniza 15 km din drumul judeţean DJ 205C, se vor reabilita două poduri, ceea ce va determina îmbunătăţirea parametrilor drumului modernizat astfel: va creşte viteza de deplasare pe sectorul de drum judeţean reabilitat cu 30%; va creşte capacitatea portantă a drumului judeţean la clasa de trafic IV; va creşte gradul de siguranţă rutieră prin montarea parapetelor de siguranţă, realizarea stabilizărilor de teren şi realizarea semnalizării verticale şi orizontale. În cadrul proiectului vor fi amenajați 13.594 mp trotuare, 28 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic, vor fi montate 150 indicatoare rutiere. De asemenea, vor fi executați 45,5 km marcaj longitudinal și vor fi montați 180 m parapete de protecţie. Nu vor lipsi nici investiţiile pentru siguranţa rutieră (marcaje rutiere, indicatoare, borne şi parapete), inclusiv semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni, cu alimentare fotovoltaică). Beneficiari direcţi aproximativ 30.000 locuitori, locuitori ai localităților tranzitate de acest drum. Termenul de finalizare a proiectului este 24 octombrie 2020.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C.Phoenix Transbac S.R.L.- Impresa di Construzioni Ing. E. Mantovani S.P.A. Venezia – S.C. Roman Impex Prest S.R.L.- S.C. Eurocerad International S.R.L. „Este vorba de o investiție de peste 46 de milioane de lei, adică peste 460 de miliarde de lei vechi, care pleacă din E85 – Cîrligele-Vîrteșcoiu-Odobești. Este un drum județean important care va fi complet modernizat și reabilitat. Este o investiție care va fi finalizată anul viitor, chiar dacă are termenul de execuție a lucrărilor de 30 de luni. În afară de aceste drumuri, administrația județeană va continua să înceapă lucrări de reabilitare și modernizare a unor drumuri județene în valoare de 200 de milioane de euro. Unii oameni, care sunt înclinați mai mult să creadă minciuna decât adevărul, spun că se lucrează cu fonduri europene mai mult la Oradea, de exemplu, dar noi, în Vrancea, numai la proiectul de apă și canalizare avem investiții de 248 de milioane de euro, iar în proiecte de drumuri juudețene avem investiții de 200 de milioane de euuro“, a afirmat președintele Marian Oprișan după semnarea ordinului de începere a lucrărilor la DJ 205 C.

 

Modernizarea acestor drumuri va duce la dezvoltarea economică a zonei

Prezenți la eveniment, primarii localităților care vor beneficia de aceste investiții au declarat că sunt investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor dar și la dezvoltarea economică a localităților. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean pentru demararea acestor investiții majore în infrastructura județeană. „Vreau să mulțumim președintelui Marian Oprișan. Sunt investiții necesare și care vor asigura accesul tuturor locuitorilor din această zonă, dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic și economic. Sper ca în cel mai scurt timp să putem circula pe aceste drumuri în așa fel încât să putem atrage investitori pentru a dezvolta și mai mult localitățile noastre“, a precizat primarul Ștefan Moscu.

          „Este vorba de trei investiție foarte mari pentru comunitatea din Vîrteșcoiu, pe care le derulează Consiliul Județean  Vrancea. Vorbim despre reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 205 S, DJ 205 C și DJ 205 B. Numai pe raza comunei Vîrteșcoiu aceste drumuri au o lungime de 30 de kilometri, ceea ce înseamnă infrastructuură modernizată pentru cetățeni. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean, domnului președinte Marian Oprișan pentru efortul depus pentru că, știm cu toții, lucrurile mari, frumoase, se fac cu răbdare, cu timp și cu multă muncă“, a afirmat primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

FOTO – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here