Un bloc de locuințe sociale va fi construit în comuna Cîrligele

0
701

Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a anunțat că primăria va construi un bloc de locuințe sociale, care va beneficia de parcare, un teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, precum și un loc de joacă pentru copii. Este vorba de un proiect investițional cu finanțări diferite. Blocul de locuințe este finanțat din fonduri de la Guvernul României prin Programul de construire de locuințe sociale derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar terenul de sport multifuncțional, locul de joacă pentru copii și parcarea vor fi finanțate din fonduri europene și bugetul local. „La Cârligele se lucrează în mod permanent pentru dezvoltarea comunei și după investițiile în infrastructura de drumuri, școli, grădinițe, apă, canalizare, cămine culturale a sosit vremea și pentru construirea unui bloc de locuințe și a unui teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, completat cu un loc de joacă pentru copii. Astfel, peste drum de magazinul cu materiale de construcții a lui Florin Stoica din satul Cârligele se va construi în viitorul apropiat un complex format din teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și și un bloc P+1 de locuințe sociale (4 apartamente și 4 garsoniere)“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.

Edilul șef din Cîrligele a mai anunțat că deja ordinul de începere a lucrărilor pentru terenul de sport, locul de joacă și parcare a fost dat în luna iunie 2019, executantul fiind o firmă din Tecuci. Pentru construirea blocului de locuințe sociale urmează să fie organizată licitația publică pentru execuția lucrărilor. „Suntem convinși că odată obținute aceste finanțări, până în vara anului următor vom finaliza aceste investiții astfel încât locuitorii comunei, în special cei mai tineri, se vor putea bucura de ele“, a afirmat Ștefan Moscu.

Vă reamintim că Primăria Cîrligele a finalizat lucrările la proiectul de investiții privind construirea unui pod din beton armat în Punctul „Chiru“, pe drumul comunal Cîrligele-Dălhăuţi. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a anunțat că acaestă investiție a fost finalizată în zece luni de zile. „Construcția podului din beton armat a început în luna august 2018, iar zece luni mai târziu am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții“, a precizat primarul Ștefan Moscu. Proiectul de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“ are o valoare de 2,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Primarul Ștefan Moscu a mai anunțat că au fost finalizate două investiții  finanțate din fonduri europene: ,,Modernizare sediu Grădiniță pentru copii și Centru de Asistență după Programul Școlar din satul Cîrligele“ și ,, Modernizare drumuri de interes local“. Edilul șef din Cîrligele a reamintit că în luna iulie 2018 a semnat la sediul AFIR Constanța un nou contract de finanțare cu o valoare de peste 500.000 euro prin care școlile din satele Blidari și Dalhăuți vor fi reabilitate și dotate corespunzător. „Pentru a putea obține finanțarea am solicitat de la Ministerul Educației schimbarea destinației celor 2 școli în cămine culturale pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca cele două clădiri să fie redate circuitului educațional după ce se vor termina lucrările, în funcție de numărul de copii de vârstă școlară din cele două sate“, a precizat Ștefan Moscu.

Primarul comunei Cîrligele a susţinut în continuare că accesarea unor finanțări oferite de  Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale.

Sursa foto: Facebook/Primăria Cârligele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here