Ultimele emoții pentru absolvenții de liceu: susțin proba la alegere a profilului și specializării din cadrul Bacalaureatului

0
93

Astăzi are loc ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea  la alegere a profilului și specializării. Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu: fizică, chimie, biologie sau informatică pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională; geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, după caz, sociologie pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00), iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Reamintim că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

 

SESIUNEA DE TOAMNĂ

Cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune, cât și cei din anii anteriori se pot înscrie în sesiunea de toamnă, care va începe în a doua jumătate a lunii august. Diferit față de sesiunea din vară, candidații vor începe cu probele scrise, apoi cu evaluarea competențelor. Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la limba și literatura română, pe 23 august proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august proba la alegere a profilului și specializării. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va ține pe 27 și 28 august, iar pe 30 august și 2 septembrie evaluarea competențelor digitale. Afișarea rezultatelor la probele scrise va fi făcută pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 – 16:00. Pe 7 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here