Șofer cu alcoolemie record de 2,77 grame la mie, depistat în trafic

1
5854

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

La data de 23 iunie a.c., ora 23.45, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit un autoturism care circula pe strada Banului, din satul Dălhăuți, comuna Cârligele, la volanul căruia se afla un bărbat de 32 de ani, din comuna Vârteșcoiu. Întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

După prelucrarea mostrelor biologice de sânge, a rezultat faptul că bărbatul a avut o alcoolemie de 2,77 g%0 la prima probă, iar la cea de-a doua probă o alcoolemie de 2,51 g%0, conform buletinelor de analiză toxicologică.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Cercetat de poliţişti pentru refuzul de la recoltarea de mostre biologice

(Pe 2 iulie a.c.), în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au depistat în trafic pe strada Principală, din comuna Biliești, un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,45 mg/l în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice de sânge.

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 3 iulie

1 COMENTARIU

  1. Felicitari lucratorilor de la Politia Nationala structura rutiera pentru astfel de actiuni.Si cand te gandesti ca cei de la politia nationala nici nu beneficiaza de sume reprezentand norma de hrana pe care cei din Politia Locala Focsani le primesc chiar si pe perioada cand se afla in concediu medical.Aceast lucru este posibil deoarece paltile se fac din bani adunati din taxele si impozitele cetatenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here