Candidații la examenul de Bacalaureat susțin, astăzi, proba obligatorie a profilului

0
115

Absolvenții de liceu, care s-au înscris la examenul de Bacalaureat, vor susține astăzi proba obligatorie a profilului, iar mâine va fi proba la alegerea profilului/ specializării.

Examenul începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli se va face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul pentru redactare a lucrării scrise este de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Potrivit calendarului, afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și este urmată de depunerea contestațiilor (atenție, că intervalul orar este între 12:00 și 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

 

Interdicții la examen

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor  personale, stabilită  de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/ asistenţi din centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. Candidaţii care încalcă regulile menţionate mai sus sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen“, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii eliminaţi din examen nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here