GALERIE FOTO: Viitorii boboci de clasă pregătitoare și-au cunoscut învățătoarele de la Școala Ștefan cel Mare Focșani

0
1232

”BOBOCEL DE ȘCOALĂ 9” – proiect educațional al Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Focșani, ajuns la final

 

Programul educațional ,,BOBOCEL DE ȘCOALĂ 9 – ȘCOALĂ DE VARĂ”, al Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare” Focșani, a reușit să adune peste 80 de pitici înscriși pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 și a fost derulat timp de două săptămâni, în perioada 17-28 iunie 2019.

Vineri, 28 iunie, sub privirile emoționate ale părinților de bobocei, a  avut loc festivitatea de încheiere a programului, printr-un moment artistic urmat de premierea copiilor. Evenimentul a avut ca oaspeți oficialități ale instituțiilor partenere. Din partea ISJ Vrancea au fost prezenți domnul inspector școlar general Dorin Cristea, domnul inspector școlar general adjunct Aurel Șelaru, doamna inspector pentru învățământ primar Gabriela Oloeriu, din partea Departamentului de Formare a Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – Filiala Focșani a Universității din București, doamna lector universitar doctor Cornelia Ștefănescu, directorul filialei, și din partea Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare” Focșani, doamnele director Maria Pătrașcu și Doinița Ungureanu. Atât cadrele didactice implicate, cât și oficialitățile prezente la închiderea proiectului au fost de părere că acesta a fost un succes, atrăgând și apropiind viitorii elevi de clasă pregătitoare de școală, cu specificul ei, dar și de viitoarele învățătoare.

Activitățile acestui program au avut ca scop integrarea cu succes în mediul școlar a copiilor înscriși pentru clasa pregătitoare, sub îndrumarea atentă a doamnelor învățătoare de la clasele pregătitoare (Gheorghe Minodora, Enache Mirela, Coman Alina, Danciu Olimpia). Acestea au avut sprijinul altor profesori din școală (Tudose Ionela, Chirchineț Elena, Toma Anda – Adina, Stănculețu Bianca, Roșu Corina, Călugăru Gina), al colegelor educatoare (Cristian Tatiana, Oancea Valerica, Steliana Chirilă), dar și al 25 de studente ale Facultății de Psihologie și Științele Educației – Filiala Focșani din cadrul Universității din București.

Boboceii au desfășurat activități formale, dar și experiențe nonformale și informale: activități de cunoaștere reciprocă și autocunoaștere, experimente științifice, cercuri de lectură, de muzică, de pictură alături de G’Art Atelier, activități de consiliere psihopedagogică și de logopedie, activități matematice și de comunicare. Am îmbinat metodele tradiționale cu strategii didactice moderne, inspirate din lumea copilăriei actuale.

Proiectul și-a început demersul în sala de grupă din grădiniță, a urmat sala de clasă din școală, dar o mare parte din activități au fost derulate în comunitate și în natură, la biblioteca școlii și la Secția pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene Vrancea, în sala multimedia a școlii și în aer liber. Boboceii au vizitat Muzeul Unirii din Focșani, Piața Unirii, toneta de înghețată, au desfășurat activități instructiv-educative în sala de clasă, iar ultima activitate a fost una delicioasă, cu specific culinar. Detaliile fotografice și de conținut se pot urmări pe adresa https://www.facebook.com/Bobocel-de-%C8%99coal%C4%83-9-687343028353879/

Menționăm faptul că în anul școlar 2019-2020, la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani vor funcționa 5 clase pregătitoare, îndrumate de profesorii pentru învățământ primar Coman Alina, Tiliță Camelia, Enache Mirela, Gheorghe Minodora și Danciu Olimpia.

Dragi bobocei, stimați părinți, vă așteptăm în marea familie a unei școli de succes, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani!

 

Purtător de cuvânt, prof. Corina Roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here