Școala Gimnazială Răcoasa va fi modernizată

0
739

Primăria Răcoasa va moderniza Școala Gimnazială Răcoasa. Autoritățile locale au scos la licitație proiectul privind Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Răcoasa. Valoarea investiției este de aproximativ 1,3 milioane lei. Lucrările constau în servicii de proiectare, care includ și obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplarie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), a șarpantelor și învelitoarelor, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încalzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și a sistemelor de iluminat. Construcția va avea toate categoriile de instalații impuse de normativele în vigoare, respectiv: Instalații de stingere incendii: hidranți interiori și hidranți exteriori; Iluminat de siguranță; Instalații de detecție incendii. De asemenea, clădirea va fi dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Școala Gimnazială Răcoasa este alcătuită din două tronsoane, tronsonul A – Parter, realizat în anul 1968 și tronsonul B – Parter + 1Etaj care este alipit de tronsonul A, realizat în anul 1975. Suprafață construită a clădirii este de 644 mp. Suprafață desfășurată a clădirii este de 783,31 mp. Suprafață utilă totală a clădirilor este de 653,56 mp.

Autoritățile locale din Răcoasa au construit o grădiniță de la zero. Investiția în valoare de peste 360 de mii de lei a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Vrancei”.

Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a precizat că în localitate a fost construit și un Centru de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc. Investiția a fost realizată cu sprijinul Guvernului României – Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”. Valoarea totală a subproiectului este de 129.880 euro. Beneficiari direcți sunt 15 copii școlari, cu vârsta între 7 și 14 ani, aflați în situații de risc.

Sursa foto: www.scoalaracoasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here