Colegiul Cuza din Focșani, de departe cel mai bun la Evaluarea Națională

0
4514

În județul Vrancea au fost obținute, în urma rezultatelor finale de la Evaluarea Națională, 16 medii de 10 în 7 școli. Situația se prezintă astfel: Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani: 8 medii de 10, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, câte 2 medii de 10, câte o medie de 10: Școala Gimnazială „Ioan Bagsan” Focșani, Colegiul Național Unirea Focșani, Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești și Școala Gimnazială Chiojdeni

Într-o statistică prezentată pe edupedu.ro, județul Vrancea se află printre fruntași cu 16 medii de 10. În clasamentul școlilor gimnaziale și al colegiilor, în funcție de numărul mediilor de 10 obținute la Evaluarea Națională 2019, Colegiul Național „Al. Ioan Cuza”, Focșani se situează pe locul 4 din România, la egalitate cu Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, cu 8 medii de 10.

De altfel, reprezentanții colegiului focșănean dezvăluie, într-un comunicat de presă, căruia îi atașează fotografiile elevilor de 10 și ale profesorilor, ”secretul reușitei”:

„Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului Național Al.I.Cuza Focșani, care au susținut anul acesta Evaluarea Națională: 8 din cele 16 medii de 10 din județul Vrancea au fost obținute de elevii școlii noastre: BĂDĂRĂU D. DIANA, BEJENARU OA. IANIS MIHAIL, IFRIM TA. ALEXANDRA, NOROCEA A. DRAGOŞ, PEIU AM. ANDREEA, PINŢOIU M. ANA ŞTEFANIA, PÎSLARU MM. MIRUNA IOANA, SARTORE D. ELENA LĂCRĂMIOARA, elevi în clasa a VIII-a A, profesor de limba și literatura română LIVIA SILVIA PROCA MARCU, iar de matematică TIBERIU OPREA.

Totodată, din cei 55 de elevi, 12 au luat note de 10 la limba și literatura română, iar 15 la matematică. Mediile de 10 obținute au adus Colegiul Național Al.I.Cuza pe locul 4 în topul școlilor cu medii de 10 la nivel național.

Care e secretul reușitei? Să-i lăsăm pe cei doi profesori de la clasa a VIII-a A, de unde sunt cei 8 elevi cu media 10, să ne spună:

Doamna profesoară Livia Silvia Proca Marcu: „Rezultatele clasei a VIII- a A din CNAIC validează reușita asumării vocației de profesor, a unei educații impecabile în familie și a dorinței de cunoaștere a elevilor. Sunt onorată să fiu diriginta și profesoara de limba și literatura română a unor copii excepționali cu părinți responsabili, așa cum am nădăjduit dintotdeauna să întâlnesc. Mulți alți elevi ar fi putut avea media 10, au lipsit poate câteva zecimi ori câteva minute de inspirație. Acești elevi au avut un traseu exemplar în tot ce au întreprins: olimpiade naționale, competiții sportive regionale și naționale, contribuții literare în revista școlii, excursii și tabere… Deviza clasei noastre, încă din clasa a V-a, a fost: ” A fi, nu a avea”. Știu că pentru elevii mei contează valorile care scapă ochiului superficial, au inteligență, frumusețe, omenie. Vom continua să cunoaștem lumea în clasa a IX- a, fie la clasa de matematică- informatică, fie la clasa de științele naturii, căci pasiunea pentru matematică insuflată de domnul profesor Oprea Tiberiu are rădăcini adânci. Le mulțumesc tuturor, părinților și elevilor mei, pentru bucuria de a trăi, alături de ei, împlinirea profesională. CNCAIC înseamnă excelență și frumusețe!”

Domnul profesor Tiberiu Oprea: „Aceste rezultate nu sunt o excepție. Acum 2 ani la Evaluarea Națională au fost 5 medii de 10 și acum 3 ani singurele 2 medii de 10 din județ au fost de la Colegiul Național Al.I.Cuza, Focșani. Și, mergând și mai în urmă, cei care au avut rezultate foarte bune la Evaluarea națională au confirmat și la bacalaureat și la admitere la facultăți și mai târziu au devenit foarte buni și la joburile alese, ajungând să lucreze la companii renumite în lume. Așadar, CNAIC- rețeta succesului!”

Și chiar dacă aici i-am evidențiat pe cei care au obținut cele mai bune rezultate la acest examen, nu înseamnă că apreciem mai puțin efortul depus de fiecare elev în parte, mai ales că departajarea s-a făcut uneori la doar câteva sutimi.

Mulțumim profesorilor de la cele două clase, părinților care și-au susținut copiii în tot acest timp și mai ales elevilor care si-au văzut răsplătite eforturile din gimnaziu!

Îi așteptăm la Colegiul Național Al.I.Cuza în clasa a IX-a, alături de toți ceilalți candidați care vor alege să facă parte din echipa noastră!

Director, Prof. Daniela Sărghie”.

Începând de miercuri, toți elevii se vor înscrie la licee după cum urmează:

3 – 7 iulie 2019 – elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu

4 – 8 iulie 2019 – elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată

12 iulie 2019 – repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here