Trei polițişti şi o avocată din Vrancea, la un pas de a deveni magistraţi

0
8050

Trei poliţişti vrânceni şi o avocată sunt la un pas de a deveni magistraţi. După ce au trecut cu brio de primele două probe ale concursului de admitere în magistratură, poliţiştii Remus Nicoară de la Serviciul Resurse Umane, Costel Taftă de la Compartimentul Juridic din cadrul IPJ Vrancea, Bogdan Pantă de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, dar şi avocata Florentina Manuela Suciu vor susţine, în prima parte a lunii iulie, ultima probă a concursului, respectiv interviul.

Concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii se desfăşoară, conform anunţului iniţial, în perioada 18 martie – 8 iulie a.c. Data afişării rezultatelor finale, respectiv 8 iulie, va fi, cel mai probabil, schimbată, întrucât unul dintre candidaţii din Vrancea este programat la interviu pe 10 iulie.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 48 de posturi de judecător şi 34 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Conform aceluiaşi anunţ publicat pe site-ul INM, distinct de posturile scoase la concurs, a fost aprobată şi lista posturilor de judecător (325) şi procuror (47), în privinţa cărora Plenul poate dispune suplimentarea posturilor scoase la concurs.

Pe data de 2 iunie candidaţii au susţinut o probă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştintelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. A urmat apoi, pe data de 16 iunie, testul de verificare a raţionamentului logic, iar de astăzi candidatii vor susţine, în datele stabilite de organizatori, interviul, aceasta fiind şi ultima probă a concursului.

În ceea ce priveşte lista posturilor de judecător scoase la concurs, în Vrancea ar fi un singur post, la Judecătoria Panciu, şi ar exista posibilitatea suplimentării cu încă trei posturi la Judecătoria Focşani. În ceea ce priveşte lista posturilor de procuror disponibile, în Vrancea este tot un singur post disponibil, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, cu posibilitatea suplimentării cu încă un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

La acest concurs nu s-au putut înscrie toţi doritorii, ci doar persoanele care au cel puţin 5 ani vechime în specialitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here