Grădiniță de vară „relaxată” la Focșani

1
1056

Consilierii locali au aprobat finanțarea proiectului educațional „Grădinița de vară – ediția a II-a, 2019”. Acesta se va derula la Grădinița cu program prelungit nr 1 pentru luna iulie și Grădinița cu program prelungit nr 13 pentru luna august. Fondurile aprobate vizează cheltuielile cu personalul didactic și nedidactic participant precum și cele cu materiale consumabile. Doar cheltuielile cu utilitățile sunt asigurate din bugetul propriu al unităților de învățământ. Până acum sunt cereri pentru 306 preșcolari în luna iulie și 292 preșcolari în luna august. Primarul Cristi Misăilă a arătat în cadrul ședinței ordinare de ieri că vor fi activități diferite, vor fi proiecții de filme la Cinema Balada, piese de teatru la Teatrul Municipal Pastia dar și alte activități artistice la Ateneul Popular. Va fi un program mai relaxat astfel încât copiii să simtă că sunt în vacanță”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Conform hotărârii aprobate joi, Grădința nr 1 va primi 32,65 mii lei iar Grădinița nr 13 va primi 25,09 mii lei. Grădinița de vară se dorește a fi, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea vacanței de vară, dar totodată se dorește a sprijini părinții care nu au cu cine să–și lase copiii în perioada verii. Acesta este impactul pe termen scurt și mediu. Colateral, acest proiect prevede și impact pe termen lung: copiii învață jocuri instructiv-educative la grădiniță, jocuri pe care apoi le pot organiza singuri. De asemenea, își însușesc reguli de comportamente în grup, colaborează și creează împreună, trăiesc clipe de satisfacție și succes ale propriilor realizări. Totodată, proiectul are în vedere creșterea încrederii părinților în instituția școlară, o mai bună colaborare și implicare a acestora în sprijinirea activităților curriculare și extracurriculare, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Tot în ședința de ieri a fost aprobată alocarea de fonduri pentru premierea elevilor și profesorilor care au obținut rezultate deosebite la  olimpiadele și concursurile organizate în ultimul an școlar. Suma alocată este 91,15 mii lei pentru premierea elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile organizate în perioada iunie 2018 – iunie 2019. Cei mai mulți bani, 77,05 mii lei vor fi alocați pentru premierea elevilor iar 14,10 mii lei vor fi pentru premierea cadrelor didactice care, prin pregătirea elevilor, au contribuit la obținerea de performanțe la olimpiadele și concursurile școlare organizate în perioada iunie 2018-iunie 2019.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here