GALERIE FOTO: Fotbal copii – Galactic Focșani a jucat la Summer Cup Sport Mangalia!

1
511

Scriam în urmă cu un an despre ”Gică și puii lui”, pitici de la clubul de fotbal Galactic Focșani aflați atunci – și de foarte multe ori după aceea, la pregătire pe stadionul Milcovul. Era un grup fermecător format din profesorul antrenor Gică Mihai și o mână de copii care îl urmau încântați – și importanți în misia lor de viitori fotbaliști. A trecut anul, piticii de atunci sunt tot pitici, dar au mai învățat ce și cum în materie de fotbal. După care au mers să descopere lumea fotbalului ceva mai largă decât cea din județ. S-a întâmplat în perioada 21-25 iunie, când au jucat la Summer Cup Vision Mangalia, cu Viitorul Constanța, FC Voluntari, FC Petrolul Ploiești și Voința Snagov, alături de care au fost repartizați în Grupa A. Au câștigat meciul cu Petrolul Ploiești, scor 4-2, au terminat la egalitate, scor, 2-2 cu FC Voluntari și au fost întrecuți cu 7-0 de Viitorul Constanța și cu 4-3 de Voința Snagov. Nu au promovat din grupe, dar în ultimul joc, cel pentru clasament, au câștigat cu 3-0 în fața Sporting-ului Mangalia.

Focșănenii de la Galactic, puii lui Gică, au jucat la categoria 11 ani, însă doar 5 dintre ei au avut această vârstă, alți 5 fiind cu un an mai mici. Și-ar fi dorit să obțină mai mult de la turneu, însă foarte important la vârsta lor a fost să fie acolo, să descopere, să învețe. „Avem de câștigat experiență din aceste turnee, unde întâlnim echipe puternice din țară, și vedem cu adevărat unde ne situăm în acest moment. Dar să nu uităm un lucru, sunt foarte mici si totul trebuie să fie o joacă în acest moment, să „se joace fotbal” cum spun oamenii cu experiență din fotbal. Eu sunt mulțumit de ”puii mei”” Gică Mihai.

Iar imaginile cu copiii de la Galactic la Mangalia – oferite de profesorul Gică Mihai – spun multe despre bucuria trăită de piticii focșăneni pe terenul de fotbal și în afara lui în prima lor participare la un turneu de anvergură!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here