Șase persoane trimise în judecată după ce au furat ARMA DE VÂNĂTOARE a pădurarului din Gura Caliței

0
1274

Șase tineri, între care și o femeie, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani în dosarul furtului armei de vânătoare a  pădurarului de la Gura Caliței.

Unul dintre inculpații din dosar este M. C. O., de 20 de ani, din Focșani. În sarcina lui s-au reținut infracțiunile de furt calificat, 2 acte materiale, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Procurorii arată în rechizitoriu că în seara zilei de 31 ianuarie spre 1 februarie a.c., împreună cu alți doi inculpați, ar fi sustras o drujbă din locuința unei persoane din comuna Vârteșcoiu. Tot el, în noaptea de 5 spre 6 februarie a.c, împreună cu alți doi inculpați, ar fi sustras o drujbă, o trusă de scule, suma de 11.000 lei, o armă de vânătoare și mai multe cartușe din locuința unei persoane vătămate din comuna Gura Caliței. Procurorii mai arată că în seara următoare, același inculpat de 20 de ani a folosit arma de vânătoare furată, trăgând un foc într-un semn de circulație de pe raza comunei Țifești.

Cel de-al doilea inculpat este F. G., de 20 de ani, din Poiana Cristei, în sarcina căruia s-au reținut aceleași infracțiuni ca și în cazul primului inculpat. Procurorii arată că el a participat la ambele furturi descrise anterior, iar în noaptea de 23 spre 24 februarie 2019 ar fi deținut și purtat fără drept arma furată de la pădurar, armă pe care a luat-o de la locuința unei femei, inculpată și ea în dosar, și pe care a îngropat-o undeva în extravilanul comunei Țifești. Tot din comuna Poiana Cristei este și cel de-al treilea inculpat, I. M., de 20 de ani. El va fi judecat pentru aceleași infracțiuni ca și ceilalți doi inculpați amintiți anterior, întrucât a participat la ambele furturi.

Un alt inculpat este I. D. B., de 18 ani, din Poiana Cristei, pe care anchetatorii l-au trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în sensul că în noaptea de 23 spre 24 februarie 2019 l-ar fi ajutat pe inculpatul F. G. să ascundă arma de vânătoare furată, în extravilanul comunei Țifești, după ce în data de 2 februarie ar fi înlesnit valorificarea motofierăstrăului sustras de la Vârteșcoiu, intermediind legătura dintre un alt inculpat, în calitate de cumpărător și ceilalți trei inculpați, respectiv M. C. O., I. M. și F. G., în calitate de vânzători.

Femeia trimisă în judecată are 22 de ani și este din comuna Țifești. I. M. P.. Ea va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor pentru că a deținut fără drept la locuința din comuna Țifești arma de vânătoare sustrasă de concubinul său și ceilalți doi inculpați, având cunoștință în permanență despre locul în care aceasta se află ascunsă.

Ultimul inculpat din dosar este L. C .C., de 24 de ani, din Focșani, care va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și favorizarea făptuitorului. El l-a ajutat pe primul inculpat să ascundă arma de vânătoare, în sensul că a mers la domiciliul fetei inculpate în dosar, a luat arma dintr-o magazie și a ascuns-o în hornul unei sobe.

Referitor la prima faptă de furt, inculpații M. C. O., F. G. și I. M. au spus că la data respectivă au mers cu mașina până la Vârteșcoiu, la domiciliul persoanei vătămate. Ajunși acolo, inculpații au intrat în curtea locuinței și dintr-o autoutilitară au sustras drujba, pe care i-au vândut-o unui alt inculpat. Banii primiți au fost împărțiți în mod egal, respectiv câte 300 de lei de fiecare.

Cu privire la furtul armei de vânătoare, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 5 spre 6 februarie a.c., inculpații M. C. O., F. G. și I. M. au ajuns la Gura Caliței cu o mașină, pe care au lăsat-o în apropierea primăriei. De aici, inculpații au luat-o pe jos către casa pădurarului. În curtea casei era o mașină, iar din bena acesteia, inculpatul M. C. O. a luat un motofierăstrău, care a ajuns ulterior la I. M.. Ulterior, inculpatul M. C. O. a pătruns într-o încăpere a imobilului, pe care a găsit-o deschisă, de unde a luat o ladă metalică ce conținea scule și chei. Lada a fost cărată de inculpat până la intrarea în curte, unde se aflau ceilalți doi inculpați.

Ulterior inculpatul a intrat din nou în casă și a sustras o ladă metalică asigurată  cu un lacăt, pe care a cărat-o singur până într-un punct, după care a primit ajutor de la un alt inculpat. Cei doi l-au așteptat apoi pe cel de-al treilea inculpat, care a plecat după mașină. Astfel, bunurile au fost încărcate în mașină, iar inculpații au plecat către Focșani. Pe drum, cei trei au deschis lada metalică asigurată cu lacăt și au găsit arma de vânătoare, mai multe cartușe, dar și suma de 11.000 lei. Banii au fost împărțiți în mod egal, fiecare inculpat luând câte 3.500 lei, iar arma și cartușele au rămas la inculpatul M. C. O., care le-a dus la domiciliul inculpatei I. M. P. și le-a ascuns într-o magazie, printre lemne. Drujba sustrasă a fost aruncată într-un loc necunoscut, iar cutia cu scule a fost predată poliției de unul dintre inculpați.

Arma, ascunsă inițial în magazie, a fost luată de acolo și mutată în hornul unei sobe, după ce s-a tras cu ea în semnul de circulație. Arma a fost ascunsă de fratele inculpatei, respectiv inculpatul L. C. C.. Apoi, aceasta a fost luată și îngropată pe un câmp, iar cartușele au fost aruncate pe câmp și în râul Putna, în dreptul localității Garoafa. La audieri, inculpații au recunoscut faptele. Față de alte două persoane s-a dat clasare, iar pentru o alta s-a dispus renunțarea la urmărirea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here