Cele două eleve de ZECE din mediul rural sunt fiice de viceprimari și educatoare

0
7573

Dintre cei 13 elevi care au luat nota 10 atât la matematică cât și la limba și literatura română, la examenul de Evaluare Națională 2019, două eleve provin din mediul rural, respectiv de la Bordești și Chiojdeni. Diana Gavrilă a fost elevă a Școlii „Învățător Gheorghe Asănache“ din Bordești, iar Andreea Tănase a Școlii Gimnaziale Chiojdeni, fapt ce nu le-a împiedicat să se ia la întrecere cu elevi din mediul urban, de la licee cu renume.

Andreea Tănase, este fiica viceprimarului comunei Chiojdeni, Adrian Tănase, și a educatoarei Liliana Tănase. Andreea a spus că în spatele performanței de a obține nota maximă la primul examen important din viața sa stau multe ore de muncă, perseverență, ambiție și susținere din partea familiei și a cadrelor didactice. „M-am bucurat foarte tare când am văzut că am luat 10 la ambele probe. Nu îmi venea să cred, pentru că aveam ceva dubii în privința punctajului. Am ajuns la acest rezultat doar prin muncă, perseverență și sacrificii. În spatele acestei performanțe stă, de asemenea, ambiția, dorința de a îmi dovedi mie însămi că pot mai mult și bineînțeles familia mea, care îmi este alături, mă sprijină, mă ajută și mă încurajează. Ca planuri de viitor, momentan intenționez să merg la Colegiul Național Unirea din Focșani, iar în cei 4 ani de liceu voi avea suficient timp să mă hotărăsc în privința facultății pe care o voi alege. Nu consider că sunt diferențe între învățământul de la oraș și cei din mediul rural. Toți suntem egali, suntem la fel și dacă cineva vrea să învețe, o poate face la fel de bine atât la țară cât și la oraș. Important este să vrei! Vreau să mulțumesc părinților pentru susținere, conducerii Școlii Gimnaziale Chiojdeni și doamnei profesor Găloiu Nicoleta, care m-a susținut, a avut încredere în mine și mi-a fost alături tot timpul“, a declarat Andreea Tănase.

Diana Gavrilă este fiica viceprimarului comunei Bordești, Adrian Gavrilă, și a educatoarei Luminița Gavrilă. Pentru Diana, cei patru ani de gimnaziu au fost temelia pentru ceea ce de acum încolo va clădi. O temelie bazată pe rezultate foarte bune și pe un cumul de informații cu care va merge la liceu și ulterior la facultate. „Aceste note reprezintă rezultatul pe care l-am așteptat, în ultimul timp. În spatele acestor note stau cei patru ani de gimnaziu, timp în care m-am pregătit temeinic. Planurile mele de viitor sunt terminarea liceului și urmarea unei facultăți pe care o voi alege mai târziu. Pentru toți elevii, atât din mediul rural cât și din mediul urban, materia este aceeași, iar profesorii sunt bine pregătiți oriunde“, a spus Diana Gavrilă.

Monitorul de Vrancea le felicită pe cele două eleve, care au demonstrat că dacă îți dorești ceva cu adevărat, tot universul îți este alături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here