Magistrații Tribunalului Vrancea au condamnat cu suspendare un tânăr acuzat de trafic de minori, instanța fiind sesizată cu acordul de recunoaștere a vinovăției. Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Oranizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea.
„(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Oranizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea şi inculpatul M(…) FLORENTIN CLAUDIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…). Condamnă pe inculpatul (…) la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani“, se arată în decizia instanței de judecată.
Magistrații l-au obligat pe bărbat să respecte mai multe măsuri de supraveghere. Interesant este faptul că el va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” sau la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”.
„(…) obligă pe inculpat, ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea – organ desemnat cu supravegherea inculpatului, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. (…) obliga pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioada de 60 zile una din cele două instituții menționate în baza de date afișată de Direcția Națională de Probațiune, respectiv Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” sau Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”. (…) atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor(…) referitoare la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul savarsirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării masurilor de supraveghere la care a fost obligat ori a neexecutării obligaţiilor impuse sau stabilite de lege. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.06.2019“, se mai arată în decizia instanței.