A murit profesorul inginer Neculai Tudorache

0
3831

Profesorul inginer Neculai Tudorache a murit, ieri dimineață, într-un spital din județul Iași, la vârsta de numai 65 de ani.

Născut în satul Căiuți județul Bacău, a absolvit Facultatea de Învățământ Tehnic și Pedagogic la Institutul de Învățământ Superior Bacău în anul 1983, iar în anul 1995 a urmat Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice la Universitatea Politehnică București. Începând cu data de 01.09.1981 a lucrat la Liceul Pedagogic Focșani pentru o perioadă de un an de zile, fiind profesor de Cultură tehnică, iar din 01.09.1982 a predat la Liceul Economic timp de 5 ani.

Începând cu 17.09.1990, s-a angajat la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, cunoscut la momentul respectiv ca și Liceul Industrial nr.1, în calitate de profesor inginer – industria tehnică (mecanică), unde a predat până de curând. Timp de 29 de ani a fost profesor dedicat deontologiei și implicat sufletește pentru generații nenumărate de elevi, pe care i-a păstorit ca profesor și diriginte. Pe parcursul carierei sale, a reprezentat colegiul la diferite concursuri pe meserii și olimpiade școlare tehnice, obținând rezultate notabile de-a lungul anilor, alături de elevii pe care îi pregătea.

Directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, profesor inginer Gabriel Mihail Danielescu, a spus că „dispariția domnului profesor inginer Neculai Tudorache dintre profesori, atât de prematură, a lăsat un gol imens în cancelaria școlii, dar și în clasele la care acesta preda. A fost devotat muncii, dezvoltând un adevărat cult pentru aceasta. A fost un coleg apropiat și răspundea întotdeauna afirmativ la toate solicitările venite din partea colegilor și a diferitelor instituții cu care unitatea școlară colabora. Era cunoscut pentru implicarea de a ghida elevii cu care interacționa către continuarea studiilor după absolvirea școlii profesionale“.

„Un profesor dedicat meseriei, copiilor și învățământului românesc. I-a plăcut foarte mult să muncească pe partea mecanică și să transmită copiilor tot ce știa, dovadă fiind și ultima perioadă a acestui an școlar, când sănătatea precară nu l-a împiedicat să își îndeplinească sarcinile de profesor și diriginte. Întregul colectiv de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” este alături de familia îndurerată în aceste momente de mare tristețe. Drum lin, domnule profesor!”

Înmormântarea va avea loc joi 27 iunie, slujba urmând a avea loc la  Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Donie din Focșani.

 

Monitorul de Vrancea transmite condileanțe familiei îndoliate1

Dumnezeu să îl ierte!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here