Bărbatul care a lovit cu coada furcii un consătean și l-a omorât, a fost arestat

0
1044

Bărbatul din Câmpuri, reținut joi într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, a primit mandat de arestare preventivă. El a ajuns vineri în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea, care au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Soluția poate fi contestată. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpatului R(…) Marian Marius si în consecinţă: În temeiul art. 226 Cod procedura penala raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedura penala dispune arestarea preventivă a inculpatului R(…) Marian Marius, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.p., începând cu data de 21.06.2019 până pe 20.07.2019, inclusiv. În temeiul art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului R(…) Marian Marius. În baza art. 228 C.pr.penală dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei despre măsura dispusă. Ia act ca inculpatul a fost asistat de apărător ales. Conform art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 21.06.2019 – ora 13:30”, se arată în hotărârea instanței.

Reamintim că bărbatul, care are 32 de ani, a fost fost reținut joi, după ce miercuri seara a lovit un consătean mai în vârstă, acesta din urmă decedând. Din primele verificări a rezultat că altercaţia dintre victimă și inculpat a avut loc pe stradă, în satul Gura Văii, din comuna Câmpuri. Se pare că cei doi s-au întâlnit pe stradă, iar pe fondul unui conflict spontan, victima ar fi vrut să-l lovească pe inculpat cu o coadă de furcă. Inculpatul, mai tânăr, a luat din mâna victimei coada de furcă și a început să o lovească în zona capului cu aceasta. În urma loviturii primite, victima s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se de asfalt. După căzătură, victima nu a mai reacţionat, iar inculpatul și-a dat seama că a provocat o nenorocire. Imediat s-a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns inclusiv un echipaj medical. Cadrele medicale au încercat să readucă victima la viaţă, dar acest lucru nu a mai fost posibil, fiind constatat decesul.

La audieri, agresorul, care nu s-a gândit că va ajunge într-o astfel de situație, le-a spus anchetatorilor că pe parcursul zilei a fost la coasă, iar la întoarcerea de la lucru a consumat o bere și jumătate. La un moment dat, s-a întâlnit cu victima și a avut cu aceasta discuţii în contradictoriu pe motiv că în urmă cu ceva timp bărbatul decedat l-ar fi agresat pe tatăl său. Întrucât victima a intenționat să-l mai și lovească, inculpatul a precizat că și-a pierdut cumpătul și a reacţionat fără să se gândească la faptul că lucrurile vor fi de o așa gravitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here