Bărbat MORT după ce a fost lovit cu coada unei furci; agresorul a fost reținut

0
6445

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Câmpuri, a fost reținut ieri, după ce miercuri seara a lovit un consătean mai în vârstă, acesta din urmă fiind declarat decedat. În noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi, agresorul a stat în custodia poliţiei, fiind audiat, apoi a ajuns în Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. Astăzi, agresorul urmează să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Miercuri seara, în jurul orei 21.30, „polițiștii au fost sesizați cu privire la o agresiune între doi bărbați, pe raza comunei Câmpuri. Din primele cercetări a reieșit că, pe fondul unui conflict generat de consumul de alcool, un bărbat a fost lovit de mai multe ori de un bărbat de circa 32 de ani. Din nefericire, echipajul SAJ Vrancea sosit la fața locului a constatat decesul bărbatului de 51 de ani (ulterior stabilindu-se că victima are 47 de ani –n.r). În acest moment (miercuri seara-n.r), bărbatul de 32 de ani se află în custodia polițiștilor. A fost constituită o echipă complexă din care fac parte polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, coordonată de procuror, pentru continuarea cercetărilor și lămurirea tuturor împrejurărilor săvâșirii faptei”, după cum au transmis poliţiștii vrânceni la momentul comiterii faptei.

La locul incidentului au ajuns, miercuri seara, mai mulţi lucrători din cadrul IPJ Vrancea, dar și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care coordonează ancheta. Din primele verificări a rezultat că altercaţia dintre victimă și inculpat a avut loc pe stradă, în satul Gura Văii, din comuna Câmpuri. Se pare că cei doi s-au întâlnit pe stradă, iar pe fondul unui conflict spontan, victima ar fi vrut să-l lovească pe inculpat cu o coadă de furcă. Inculpatul, mai tânăr, a luat din mâna victimei coada de furcă și a început să o lovească în zona capului cu aceasta. În urma loviturii primite, victima s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se de asfalt. După căzătură, victima nu a mai reacţionat, iar inculpatul și-a dat seama că a provocat o nenorocire. Imediat s-a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns inclusiv un echipaj medical. Cadrele medicale au încercat să readucă victima la viaţă, dar acest lucru nu a mai fost posibil, fiind constatat decesul.

După cercetarea la faţa locului, care a durat destul de mult, anchetatorii strângând mai multe date, atât victima cât și inculpatul au ajuns la Focșani. Victima la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morţii, iar agresorul la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea pentru a da explicaţii.

La audieri, agresorul, care nu s-a gândit că va ajunge într-o astfel de situație, le-a spus anchetatorilor că pe parcursul zilei a fost la coasă, iar la întoarcerea de la lucru a consumat o bere și jumătate. La un moment dat, s-a întâlnit cu victima și avut cu aceasta discuţii în contradictoriu pe motiv că în urmă cu ceva timp bărbatul decedat l-ar fi agresat pe tatăl său. Întrucât victima a intenționat să-l mai și lovească, inculpatul a precizat că și-a pierdut cumpătul și a reacţionat fără să se gândească că lucrurile vor fi de o așa gravitate.

Acum anchetatorii așteaptă rezultatele necropsiei pentru a stabili dacă și  victima era băută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here