Primarii de municipii, printre care și Cristi Misăilă, s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă

0
582

Primarii de municipii, printre care și Cristi Misăilă, s-au întâlnit ieri, la Guvern, cu premierul Viorica Dăncilă. Reuniți în Asociația Municipiilor din România, edilii au discutat, printre altele, despre „alocarea de resurse financiare prin rectificarea bugetară astfel încât să se păstreze capacitatea financiară a bugetelor locale cel puțin la nivelul anului 2017”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Asociației. Un alt subiect a fost „susținerea finanțării sistemelor de termoficare centralizată în iarna 2019/2020 și efectuarea de demersuri pentru ca bugetul UE 2021-2027 să prevadă linie de finanțare pentru modernizarea sistemelor de termoficare centralizată”.

Primarii au solicitat „planificarea de către Ministerul Finanțelor Publice, în perioada următoare, a unor întâlniri punctuale cu primarii din unitățile administrativ-teritoriale care înregistrează deficite de finanțare în anul 2019 pentru analiza concretă a situației cu care se confruntă respectivele municipii și a identifica posibilele măsuri pentru soluționarea problemelor”. Edilii vor „predictibilitate în stabilirea bugetelor locale anuale și multianuale și punerea în acord cu practica Comisiei Europene”.

„În cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție și aprobarea urgentă a Codului Administrativ și situația arieratelor, teme ce urmează a fi evaluate de către Guvern și dezbătute în cadrul unei întâlniri viitoare, în care fiecare municipiu va prezenta problemele specifice cu care se confruntă”, se mai arată în Comunicatul de presă al AMR – Asociaţia Municipiilor din România.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, dacă sunt îndeplinite toate criteriile, Codul administrativ va fi adoptat în şedinţa de Guvern de joi. „Un Cod administrativ este aşteptat de foarte mulţi ani, s-au făcut paşi importanţi, acest Cod a fost dezbătut în Parlament, noi am preluat ceea ce a fost votat în Parlament şi ştim că acest Cod administrativ ar aduce ordine în administraţie. Vorbea domnul Teodorovici de problemele pe care le întâmpinăm în administraţia publică. Un Cod administrativ, care poate nu este perfect, poate mai trebuie modificat în anumite puncte, ar duce această ordine în sistemul administrativ. Vom vedea ceea ce a obiectat CES, este un aviz consultativ, dar vrem să vedem ce anume a obiectat ca să răspundem acestor obiecţii. Vom merge la următorul CES şi îi vom chema pe cei care sunt direct interesaţi de Codul administrativ, cei care lucrează în administraţie, primarii, preşedinţi de consilii judeţene, toţi cei care şi-au dorit de atâta timp acest Cod administrativ. Din punctul meu de vedere, răspunzând acestor observaţii, eu cred că Codul administrativ trebuie adoptat, trebuie să avem o discuţie atât cu reprezentanţii sindicatelor din CES, dar şi cu cei care sunt beneficiarii Codului şi îl vom adopta prin ordonanţă de urgenţă”, a spus premierul la dezbaterea „Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019”.

Sursa foto: Facebook/AMR – Asociaţia Municipiilor din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here