O femeie octogenară, accidendată grav de un poliţist din convoiul oficial al prinţului William

0
46

O femeie octogenară a fost spitalizată în stare gravă, după ce a fost rănită într-un accident de automobil în care a fost implicat un motociclist din echipajul de poliţie care îi escorta pe prinţul William şi pe soţia acestuia, ducesa Kate. Incidentul a fost relatat pe larg, miercuri, în articole publicate pe primele pagini ale tabloidelor britanice, informează AFP.

Ducele şi ducesa de Cambridge se deplasau către o ceremonie organizată la Palatul Windsor luni după-amiază, în momentul în care un motociclist din coloana oficială a accidentat o femeie de 83 de ani în Richmond, localitate aflată la sud-vest de Londra. Victima a fost transportată la spital în stare gravă, a anunţat Scotland Yard. „Motocicleta a lovit-o, ea a fost proiectată în aer şi a căzut apoi pe şosea”, a dezvăluit un martor pentru tabloidul The Sun. „Poliţistul era bulversat, însă el circula pe sensul interzis al drumului, ar fi putut să fie mult mai rău”, a adăugat acelaşi martor.

Ducele şi ducesa de Cambridge sunt „profund îngrijoraţi şi întristaţi” de acest accident, a anunţat serviciul de comunicare de la Palatul Kensington. Cuplul princiar a trimis buchete de flori pacientei octogenare şi s-a oferit să îi facă o vizită la spital, a declarat fiica acesteia pentru tabloidul The Sun. Independent Office for Police Conduct (IOPC), departamentul de control intern din cadrul Poliţiei britanice, a demarat o anchetă pentru a elucida circumstanţele în care s-a produs coliziunea. Un purtător de cuvânt a precizat că „femeia, o octogenară, a suferit răni grave şi a fost transportată la un spital din Londra unde se află în stare gravă, dar stabilă”.

Potrivit tabloidului Daily Mail, acesta a fost cel de-al patrulea incident în care a fost implicat un membru al familiei regale britanice în ultimele şapte luni. În ianuarie, prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a accidentat o femeie în apropiere de domeniul regal Sandringham din estul Angliei, atunci când puternicul vehicul pe care îl conducea, un model Land Rover Freelander, a intrat în coliziune cu un automobil Kia. Prinţul britanic a scăpat teafăr din acel accident, însă femeia care se afla la volanul maşinii Kia, în care se era şi un bebeluş, a suferit o fractură la încheietura mâinii. În urma accidentului, prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, a renunţat să mai conducă automobile pe drumuri publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here