Condamnat pentru omor, ar fi vrut revizuirea sentinței

0
1440

Un tânăr din Bacău, condamnat pentru comiterea unei fapte de omor pe raza județului Vrancea, mai exact la Adjud, a cerut revizuirea dosarului. El se află în Penitenciarul Iași, dar dosarul său a fost judecat la Vrancea. Solicitarea i-a fost respinsă de magistrații Tribunalului Vrancea. „În temeiul art.601/1 C.p.p. respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire (…) formulată de revizuientul – condamnat F(…) I(…) aflat în Penitenciarul Iași. Onorariul pentru apărătorul din oficiu (…) în sumă de 627 lei va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiţie. (…) cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19 iunie 2019“, este decizia instanței.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2014, împreună cu a sa concubină, minoră pe atunci, după ce a omorât în bătaie o bătrână din Adjud. Bărbatul, care la momentul respectiv avea 21 de ani, a fost judecat pentru omor calificat și tâlhărie calificată, iar adolescenta pentru tâlhărie calificată.

Fapta a fost comisă în după-amiaza zilei de 30 august 2014. Atunci, I(…) F(…), care se afla sub control judiciar, a venit la Adjud împreună cu a sa concubină pentru a lua de la o persoană o sumă de bani. În așteptarea „datornicului”, bărbatul și concubina sa au intrat într-un bar și au consumat ceva. Au jucat la aparate, în speranța că vor câștiga, dar nu a fost așa. Se gândeau să meargă la Căiuți, acasă la concubină, moment în care bărbatul a observat-o pe victimă în curte. Atunci i-a venit ideea să o tâlhărească, pentru a face rost de bani.

Cei doi au chemat-o pe bătrână la poartă și i-au dat de înțeles că ar vrea să stea în gazdă. În momentul în care au ajuns în casă, au început să o lovească și să-i ceară banii. Lovită în cap și peste corp, bătrâna le-a dat cei 700 de lei pe care îi avea, dar suspecții nu s-au mulțumit cu suma, așa că tânăra a început să cotrobăie prin sertare. În tot acest timp, tânărul o lovea pe femeie, în speranța că aceasta va mai scoate niște bani. După ce au bătut-o bine, băcăuanii au plecat la Căiuți, dar nu oricum, ci cu un taxi. Ajunși în localitatea de domiciliu a concubinei, unde era o adunare câmpenească, cei doi au cheltuit toți banii pe nimicuri.

După ce a scăpat de tâlhari, bătrâna a reușit cu ultimele puteri să iasă la poartă, unde a fost văzută de o vecină, care a chemat ambulanța. A ajuns la spital, dar a decedat patru zile mai târziu.

În ianuarie 2015, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 24 de ani de închisoare. Magistrații vrânceni au condamnat-o și pe minoră. În cazul ei a fost luată măsura internării într-un centru educativ pe o durată de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here