Autoutilitară pentru întreținerea spațiilor verzi din Garoafa

0
176

Primăria Garoafa va achiziționa o autoutilitară 4×4 prevăzută cu cisternă pentru apă și pompă de stropire precum și cositoare pentru vegetație cu braț mobil. Valoarea estimată a investiției este de 480 de mii de lei și face parte din proiectul „Dotare cu utilaje, Comuna Garoafa, Judeţul Vrancea“. Utilajul va fi livrat de societatea Eurobody Hydraulics SRL, care a câștigat licitația organizată pe SEAP. Utilajul va fi folosit pentru întreținerea drumurilor comunale dar și a spațiilor verzi.       La nivelul comunei Garoafa se află în derulare programul de modernizare a infrastructurii locale. Este vorba de mai multe investiții care vizează reabilitarea și modernizarea de drumuri, alimentare cu apă, canalizare, achiziția de utilaje, etc. Primăria Garoafa a scos la licitație proiectul de investiții „Modernizare drumuri locale (străzi) comuna Garoafa, județul Vrancea”, proiect estimat la o valoare de aproximativ 4,2 milioane de lei. În cadrul acestei investiții vor fi reabilitați și asfaltați aproximativ 5,8 kilometri de străziși drumuri locale, în satele Făurei, Garoafa, Ciușlea, Doaga, Putna-Seacă. Reabilitarea şi modernizarea drumurilor locale (străzi) se va face prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

Primarul Gheorghe Maghiaru a precizat că mai are în derulare și proiectul privind „asfaltarea a 5,6 kilometri de drumuri locale, rerspectiv o stradă în satul Ciușlea, 3 străzi în satul Făurei, o stradă în satul Putna Seacă și o stradă în satul Doaga. Finanțarea este asigurată prin AFIR. Valoarea acestui proiect este de un milion de euro”.

Edilul șef a amintit că anul trecut a fost finalizat proiectul de asfaltare a peste 8 kilometri de drumuri locale la nivelul comunei, în valoare de 8,4 milioane de lei. Finanţarea a fost asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL). Totodată, primarul Gheorhe Maghiaru a anunțat că mai are în derulare și proiectul privind „Alimentare cu apă/Canalizare vacuumatică, stație de epurare, localitățile Garoafa, Făurei, Precistanu, Bizighești și Putna-Seacă“, în valoare de 18,5 milioane de lei. Acest important proiect se află în faza de licitație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here