GALERIE FOTO: Vranceaqua, etapa a II-a. Au început lucrările la sistemul de canalizare al comunei Vîrteșcoiu

0
845

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, împreună cu primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza și directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, precum și un reprezentant al constructorului au inaugurat, ieri, lucrările  la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Vîrteșcoiu. Panglica inaugurală a fost tăiată de doi copii îmbrăcați în costume populare tradiționale, în aplauzele locuitorilor comunei Vîrteșcoiu prezenți la eveniment. Primarul Viorel Mîrza a declarat că administrația județeană derulează cinci mari investiții pe raza comunei Vîrteșcoiu, în valoare de aproximativ 11 milioane de euro. Este vorba de sistemul de canalizare, sistemul de alimentare cu apă, dar și cele trei drumuri județene care vor fi modernizate cu fonduri euuropene. „Este o investiție foarte mare pentru comunitate, respectiv realizarea sistemului de canalizare, este a doua investiție ca valoare după alimentarea cu apă, investiție care a început anul trecut. În perioada următoare vor începe lucrările la alte trei investiții mari pe care le derulează Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 205 S, DJ 205 C și DJ 205 B. Toate aceste cinci lucrări, numai pe raza comunei Vîrteșcoiu, au o valoare de 11 milioane de euro. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean, domnului președinte Marian Oprișan pentru efortul depus pentru că, știm cu toții, lucrurile mari, frumoase, se fac cu răbdare, cu timp și cu multă muncă“, a afirmat primarul Viorel Mîrza.

Contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” face parte din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 136.016.351,62 lei (echivalentul a 29.147.402 euro), din care: 115.613.898,88 lei sunt asigurați din fonduri europene; 17.682.125,71 lei din fonduri de la bugetul de stat; 2.720.327,03 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și UAT-urilor.

La Vîrteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vârteșcoiu. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig  Pfeiffer Hoch-und Tiefbau  GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

În cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrări. Astfel, la Bordești va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 3.400 metri liniari. De asemenea, la sistemul de canalizare, vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 8.773 metri, la conductele de refulare de 836 metri și 2 buc pentru stații de pompare ape uzate.

La Broșteni vor fi extinse rețelele de apă de 2.338 metri, precum și rețelele de canalizare de 2.309 metri.

La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate.

La Obrejița va fi extinsă rețeaua de canalizare de 4.769 metri.

La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri.

La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri, conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Slobozia Bradului vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 6.989 metri, la conductele de refulare de 2.152 metri și 2 buc la stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Tîmboiești, vor fi extinderi la rețeaua de canalizare de 5.232 metri, la conducte de refulare de 283 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare de ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 luni + 36 luni perioada de garanție. ,,Este un proiect ambițios, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene și prin aceste modernizări va crește și calitatea vieții vrâncenilor“, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

 

Primarii au salutat demararea lucrărilor la acest contract

Primarii localităților vrâncene care vor beneficia de contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” au salutat demararea lucrărilor precizând că apa și canalizarea asigură condiții de trai mai bune pentru locuitorii comunelor pe care le reprezintă. Edilii locali au ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea pentru implementarea proiectului Vranceaqua cu cele două etape și au susținut că în toate proiectele de infrastructură pe care le-au realizat la nivel local au beneficiat de sprijinul șefului administrației județene. ,,Este un proiect care va crește confortul și nivelul de trai în comuna Vîrteșcoiu”, a declarat primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

FOTO – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here