Franciza ”The Hunger Games” – O nouă carte în pregătire, urmată cel mai probabil de un nou film

0
15

Un nou roman plasat în universul post-apocaliptic al francizei „The Hunger Games” va fi lansat anul viitor şi va fi cel mai probabil adaptat într-un film pentru marele ecran, au anunţat luni reprezentanţii editurii Scholastic, citaţi de AFP. Acţiunea noii cărţi a romancierei Suzanne Collins se situează cu 64 de ani înainte de evenimentele prezentate în debutul trilogiei sale de succes „Jocurile foamei”, aflată la baza unei foarte profitabile francize cinematografice, realizată la Hollywood şi care a lansat cariera actriţei Jennifer Lawrence.

Destinate unui public de tineri adulţi, romanele din seria „The Hunger Games” s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Ele spun povestea unei adolescente, Katniss Everdeen, constrânsă de regimul totalitar dintr-un ţinut fictiv, Panem, să participe la lupte care se duc pe viaţă şi pe moarte în competiţii acrobatice şi sportive, ce amintesc de anumite emisiuni de tip reality-show din zilele noastre. Noua carte, care nu are încă un titlu oficial şi care va fi lansată la 19 mai 2020, este consacrată perioadei „Dark Days” („Zilele întunecate”), cu 64 de ani înainte de acţiunea din trilogia iniţială, într-o perioadă în care Panem-ul încearcă să îşi revină după un război devastator, a explicat scriitoarea Suzanne Collins într-un comunicat publicat de editura cu care colaborează.

Trilogia literară „The Hunger Games” a generat patru lungmetraje (al treilea roman al seriei a fost ecranizat în două filme), care au contribuit hotărâtor la celebritatea actriţei Jennifer Lawrence şi care au obţinut împreună încasări de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial. Studioul Lionsgate, care a adaptat primele trei romane pentru marele ecran, a anunţat deja că intenţionează să ecranizeze şi cel de-al patrulea volum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here