Rugbiști formați la Focșani joacă pentru România!

0
38

 

  • La R 15, Marius Antonescu și Alexandru Savin au evoluat în Națională în America de Sud, iar la R 7, Ionuț Botezatu și Răzvan Berbece se pregătesc pentru Grand Prix-ul din Rusia

          Patru rugbiști formați la redutabila școală focșăneană s-au aflat – sau se află – în această perioadă în activitate cu loturi naționale ale României. În echipa de seniori au evoluat, în  turneul din America de Sud, Marius Antonescu și Alexandru Savin. Cei doi au contribuit la victoriile obținute în partidele cu Chile, 27-11 și Brazilia, 22-21. În imaginea de joc alăturată textului, Savin susține jucătorul roman al doilea ridicat la repunere (în stînga), iar Antonescu este primul – în dreapta  ridicat pentru prindere. Dacă pentru Marius prezența în Națională este o constantă de câțiva ani încoace, Alex este la începutul unui drum pe care, așa cum îl știu, nu îl va părăsi pentru că are toate calitățile să fie un jucător de bază al Naționalei mari a României.

Un al treilea produs al școlii focșănene de rugby, Răzvan Berbece, a jucat recent în Naționala U 23 a României – împreună cu fostul său coleg de la juniorii LPS, George Tătăruș, în lot mai fiind un focșănean, juniorul Sergiu Puescu – iar acum este în lotul Naționalei de rugby în 7, care se pregătește pentru Grand Prix-ul de la Moscova din perioada 22-23 iunie. Răzvan, acum la Centru Național Olimpic pentru Tineret, se află între cei 21 de convocați – din care 12 vor face deplasarea în capital Rusiei – și care se află în cantonament la București începând cu 15 iunie până la 20 iunie, cînd va fi plecarea la Moscova. Din același lot face parte și valorosul și experimentatul internațional Ionuț Botezatu, plecat în rugbiul mare tot de la Focșani.

”Nationala de rugby 7 a Romaniei va evolua în acest sezon în Grand Prix Series, eșalonul de elită al rugby 7’s continental, în care a promovat sezonul trecut,” așa cum este precizat pe site-ul FR Rugby. La Moscova va fi prima etapă a Grand Prix Series, cu trei jocuri pentru România: cu Irlanda, Franța și Italia.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here