Peste 40 de mii de autovehicule, înregistrate în Focșani! Primăria vrea 1,5 locuri de parcare pentru fiecare locuință nouă

0
1185
Sierra Exif JPEG

Primăria Focșani vrea să modifice regulile pentru locurile de parcare la locuințele noi din municipiu. Un proiect de hotărâre care a fost supus dezbaterii publice prevede creșterea numărului minim de locuri de parcare atât pentru locuințele individuale noi, case sau apartamente, cât și pentru spațiile comerciale. Astfel, pentru fiecare locuință nouă trebuie asigurate 1,5 locuri de parcare în interiorul proprietății. Acestea se vor realiza la sol sau în construcții individuale subterane sau supraterane. În cazul societăților comerciale, acestea trebuie să asigure câte un loc de parcare la fiecare 50 metri pătrați de spațiu comercial nou construit și câte un loc de parcare la fiecare doi angajați ai societăților comerciale care vor funcționa în noile imobile construite. O altă soluție este realizarea parcărilor la distanțe de maxim trei minute. „În cazul în care locurile de parcare nu pot fi asigurate în interiorul proprietății pe care se realizează investiția, spațiile pentru parcare se pot asigura pe un alt teren, care nu aparține domeniului public, aflat la o distanță care poate fi parcursă pe jos în maxim 3 minute cu o viteză medie de deplasare de 4 km/h. Pentru aceste terenuri investitorul va obține autorizație de construire pentru amenajare parcare, cu avizul Comisiei pentru siguranța circulației în Municipiul Focșani, înainte de emiterea autorizației de construire pentru investiția principală. Funcțiunea de parcare va fi înregistrată ca sarcină în cartea funciară a imobilului respectiv, destinația de parcare neputând fi schimbată decât cu acordul emitentului autorizației de construire, respectiv Primăria municipiului Focșani, se arată în proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Conform primăriei Focșani, în ultimii ani a crescut numărul de autovehicule din municipiu. La nivelul anului 2018 erau înregistrate 41.085 autovehicule la Direcția de Înmatriculări, iar în evidența Serviciului de impozite și taxe locale se află 37.766 vehicule, din care 558 tractoare și 588 camioane mai mari de 12 tone. Practic, la nivelul municipiului Focșani sunt înregistrate un autovehicul la doi locuitori ai municipiului. Utilizarea trotuarelor în alte scopuri (parcarea autovehiculelor) limitează accesibilitatea pietonilor și pune în pericol siguranța acestora, întrucât sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil. Bulevardele din zona centrală sunt caracterizate de trotuare largi, care au fost modernizate, însă în zona cu trafic intens de pietoni, nerespectarea indicațiilor de ocupare a locurilor de parcare și parcarea parțial pe trotuar reduce spațiul destinat pietonilor, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here