Fotbal baraj pentru Liga a III-a – Calificarea a fost decisă din prima rundă!

0
325
  • CS Viitorul Ianca – ACS Mausoleul Mărășești 5-1 (2-1)

  • Stadionul Ștefan Vrăbioru, teren înmuiat de ploaia torențială de dinainte de meci, dar bun de joc, circa 200 de spectatori, între care și vrâncenii veniți să facă galerie echipei vizitatoare.

Echipa ACS Mausoleul Mărășești: Gabi CiobotaruDănuț Docan, Ionuț Amariei, Ovidiu Radu, Cătălin Grama – Remus Mitală, Bogdan Grigorică, Cosmin Pădure (63 Galavan), Adrian Tontu, Georgian DimaCiprian Dumitriu. Antrenor, Romeo Drăgan

Arbitri: Mihai Amorăriței, din Câmpina, Florin Iacob, din Constanța, Ștefan Dumitrache, din Palanca; observatori, Constantin Mircea, din Buzău și Ioan Cristea, din București.

Campioana Superligii Altdorf Tehnik, ACS Mausoleul Mărășești, a jucat sâmbătă, 15 iunie, prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, în deplasare, la CS Viitorul Ianca. Partida a debutat spectaculos pentru oaspeți care au deschis scorul în minutul 5 când Ciprian Dumitriu, lansat de Georgian Dima de partea dreaptă, a sprintat și, din unghi, a șutat senzațional iar mingea s-a dus sub încheietura barelor din partea opusă! Fotbaliștii din Mărășești au profitat de momentul de debusolare al gazdelor și, în minutul 8, același Dumitriu s-a insinuat printre apărătorii adverși și din poziție favorabilă a preferat să șuteze în locul unei pase mai utile.

Portarul Iancăi a prins mingea și în minutele care au urmat terenul a părut înclinat spre poarta apărată de foarte inspiratul Gabi Ciobotaru! În minutul 16, după o lovitură de colț care a găsit o defensivă statică a oaspeților, Ioniță a reluat cu capul, cu boltă, în plasă și s-a făcut 1-1. Mărășeștenii au replicat prin Mitală care a șutat slab pe jos, dar ușor surprins portarul gazdelor a respins în corner, din care ACS Mausoleul nu a avut profit. În minutul, 28, după o acțiune mai consistentă a oaspeților, fotbaliștii Viitorului au reacționat cu o contră spectaculoasă la capătul căreia Matei, care a făcut ce-a vrut pe partea stîngă a apărării vrâcenilor, a marcat pentru 2-1. În minutul 34, Grama a primit o minge trimisă în diagonală, dar centrarea lui a fost atenuată de fundașul ieșit în întîmpinare și portarul a prins.

Chiar dacă au fost dominați, jucătorii Mărășeștiului puteau încheia prima repriză la egalitate. La începutul celei de-a doua părți a întîlnirii, oaspeții au avut inițiativa, au pus presiune pe adversar, însă au înscris tot gazdele prin Olenic, în minutul 61, după ce, cu un minut mai devreme, Ciobotaru avusese un reflex excepțional și respinsese cu piciorul o minge de gol. Până la final, Viitorul a mai marcat de două ori, prin Marius Dima, în minutul 76 și Daniel Cazan, în minutul 76 și are ca și asigurată promovarea în Liga a III-a.

Fotbaliștii Mărășeștiului au jucat moale, au pierdut prea multe mingi în zone cu potențial pericol pentru poarta lor, nu au găsi antidotul pentru presingul dezarmant făcut de gazde la purtătorul de minge, în special la Bogdan Grigorică pe care l-au citit repede ca fiind principalul conducător de joc al oaspeților. Dacă adăugăm și condiția fizică net superioară a gazdelor ca și prestanța tehnică – și experiența competițională superioară a multora dintre jucătorii lor, avem explicația diferenței de scor de sâmbătă.

La Mărășești, în retur, gazdele pot câștiga însă este foarte greu să să mai obțină promovarea! Dar orice este posibil. În fotbal cel puțin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here