Atletism – Claudia Prisecaru, campioană națională la 1500 metri tineret!

0
53
  • Astăzi, sportiva de la CSM Focșani 2007 va alerga la 5000 metri la Campionatul Național de Tineret U 23
Claudia Prisecaru, multipla campioană de atletism de la CSM Focșani 2007, și-a mai adăugat un titlu în impresionantul său palmares! Vineri, la Pitești, la Campionatul Național de tineret U 23, sportiva pregătită de profesorul Cristian Orza, componentă a Lotului Național de senioare al României, a câștigat cursa de 1500 metri cu timpul de 4.24.53, ceea ce reprezintă o reconfirmare a baremului de participare la Campionatul European de tineret de la Gavle, din Suedia. Claudia are îndeplinite baremurile pentru Europeanul de tineret și pentru probele de 3000 metri obstacole și 5000 metri iar astăzi (sâmbătă) va alerga și în cursa de 5000 metri unde nu are contracandidată la titlul de campioană.
Cursa de la 1500 metri a fost dusă, practic, de una singură de Claudia, celelalte concurente nereușind să țină pasul cu campioana de la Focșani.
După cursa câștigată ieri la Pitești, profesorul Cristian Orza mi-a spus că în condițiile date – lipsa concurenței, căldura foarte mare, rezultatul este foarte bun. ”A fost o cursă lejeră pentru Claudia, care a avut o mie de metri – care ne-a interesat în mod special – în parametrii stabiliți. Oricum este un rezultat cu aproape 3 secunde sub baremul pentru Campionatul European!”
În acest an, Claudia Prisecaru mai are două titluri de campioană la 1500 metri – la Campionatul Național Universitar și la Campionatul Național de Tineret, ambele în sală. La care se adaugă medaliile de aur, argint sau bronz obținute în curse de campionat național ori Cupa României la 300 metri obstacole, 3000 metri sau 5000 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here