GALERIE FOTO: Două eleve din Bordești, cu media 10, premiate de cântărețul Aurel Moldoveanu

0
2797

Artistul Aurel Moldoveanu, originar din Bordești, a premiat ieri două eleve de clasa a VIII-a, care au terminat școala cu media 10. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Bordești. Este o tradiție ca la sfârșit de an școlar artistul Aurel Moldoveanu să premieze excelența cu câte un laptop de ultimă generație. Anul acesta, Diana Gavrilă și Maria Lucia Răducan au plecat de la festivitatea de premiere cu câte un buchet de flori și un laptop.

Maria Lucia Răducan i-a mulțumit artistului Aurel Moldoveanu pentru premiu, iar acesta i-a răspuns că: „nu trebuie să îmi mulțumești mie, ci părinților tăi, cadrelor didactice și directorului școlii. Dar în primul rând, noi trebuie să îți mulțumim ție, pentru că ne arăți că atunci când înveți, când studiezi, când vrei într-adevăr să reușești în viață, atunci vin și rezultatele. Succesul este o muncă asiduă infernală; este momentul de renunțare, momentul de lacrimi, momentul de mers mai departe. Tu ai făcut acest lucru și sunt mândru de tine! Într-o zi, într-o casă de cultură pe care eu o visez, chipurile voastre vor fi ca o oglindă pe acei pereți, pentru că în urma ta, în urma noastră, vin alți copii care au nevoie de modele. Tu ești un model pentru noi! Eu nu am fost un elev grozav, dar mi-am promis mie că, dacă Dumnezeu îmi croiește o șansă în viață, voi ști să repar ceea ce nu s-a întâmplat cu mine, dând mai departe din ceea ce am primit“.

Vor urma 4 ani de cimentare a cunoștințelor, de unde aștept din partea voastră tot excelență. Vreau să văd până unde puteți zbura. Cerul este nelimitat, iar aripile voastre din interior încep să iasă la suprafață. Bineînțeles că urmează și studiile universitare, așa că aștept excelență din partea voastră și de acolo“, i-a spus artistul Dianei Gavrilă.

Directoarea unității de învățământ, Daniela Burducea, i-a mulțumit artistului pentru premiile acordate. „Mulțumim din suflet! Cuvintele sunt de prisos încât să exprime mulțumirea noastră față de dumneavoastră! Ne-ați făcut mândri că sunteți bordeșteni. Oriunde mergem, în țară și în lume, pentru că anul acesta școala din Bordești a fost implicată într-un proiect Erasmus în Spania, la Valencia, suntem mândri că suntem bordeșteni, ne mândrim cu dumneavoastră, ne mândrim cu oamenii care au plecat de aici și nu își uită niciodată rădăcinile“, a spus aceasta.

La plecare, Aurel Moldoveanu a spus că este onorat că în Bordești cresc valori și de fiecare dată când revine în satul său natal se încarcă cu energie pozitivă: „Ca în fiecare an, sunt la fel de onorat și fericit că în Bordești valorile merg ca pe bandă. Iată că an de an creștem de la o excelență la două și poate ajungem la trei, la cinci. Premiile vor fi mereu aceleași, cu care i-am obișnuit pe toți. Sunt premii ce semnifică întrecerea și competitivitatea dintre copii. Sunt fericit că mă întorc și mereu am senzația că ofer înapoi din ceea ce am primit. Indiferent unde mă aflu, înainte de orice concert și după fiecare concert, nu uit să mă gândesc pentru o secundă la mama, la tatăl meu, la locul de unde am plecat și locul unde mă reîntorc de fiecare dată când am nevoie de liniște și am nevoie să mă întâlnesc cu mine și cu copilul din mine. Mă mândresc cu tot ce aparține Bordeștiului și de fiecare dată spun că identitatea mea bordeșteană a avut și are legătură cu toată muzica mea și cu toată emoția pe care eu o transmit prin cântece. Este o legătură imposibil de abandonat. Ea sporește cu fiecare revenire acasă, iar astăzi în a 13-a zi de iunie, când excelența încă o dată a arătat cât de puternică este la Bordești, am avut senzația că aparțin și mai mult Bordeștiului“.

La serbare, alături de directorul unității de învățământ, Daniela Burducea, cadre didactice, părinți și bunici, a fost prezent și Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct. „Voi, dragi elevi, trebuie să aveți încredere, trebuie să aveți voință și să faceți lucrurile pentru voi. Fiecare copil are un vis și trebuie să aibă un vis, iar dumneavoastră, dragi părinți, trebuie să-i ajutați pe acești copii să-și îndeplinească visul. Atunci când dumneavoastră vă uitați în oglindă, nu vedeți altceva decât copilul dumneavoastr,ă pentru care faceți toate sacrificiile din lume, pentru care vă puneți sufletul pe tavă și în care investiți. Vreau să vă implicați în viața școlară a copilului dumneavoastră, pentru că astăzi dacă nu ai carte, nu ai parte. Lucrurile bune se fac împreună și vorbesc aici de familie, cadre didactice și autorități locale“,a spus acesta.

Și viceprimarul Adrian Gavrilă i-a felicitat pe elevi și le-a oferit premii, respectiv mici sume de bani: „E o zi importantă pentru noi, atât ca părinți, ca profesori, ca bunici, cât și ca elevi. Este o zi a bilanțului. Cu ajutorul și sprijinul Consiliului Local, am căutat să venim în sprijinul dumneavoastră, al elevilor cu rezultate școlare bune, prin acordarea unor premii, încât cei din urmă să fie motivați să învețe bine“.

Directoarea Daniela Burducea a anunțat că profesorul Marius Vioreanu, care a predat 18 ani la Bordești, se va transfera la Golești. „(…) pleacă din mijlocul nostru un cadru didactic, se transferă la Școala Gimnazială Golești după 18 ani de când este alături de noi. Prin urmare, își sărbătorește majoratul la Bordești. Așa cum fiecare își dorește să fie mai aproape de casă și de familie, și dumnealui a hotărât să fie mai aproape de Focșani. Este un moment al despărțirii, un moment în care ne aducem aminte cum în urmă cu 18 ani domnul profesor a venit la catedră alături de noi, am trăit momente minunate și speciale, iar astăzi a venit momentul să-și ia rămas bun de la colectiv. Ne pare rău că pierdem un cadru didactic cu experiență, un cadru didactic de nădejde, dar ne dorim ca acolo unde va merge să fie primit la fel de bine ca aici“.

Vă mulțumesc pentru cei 18 ani petrecuți la școala din Bordești tuturor, inclusiv comunității locale. O să-mi fie greu, dar sper că las în urmă lucruri bune“, a spus profesorul Vioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here