Fotbal juniori – Un focșănean, campion al Municipiului București!

0
174
  • Emilian Constantin a fost elevul lui Mișa Alexandru la Progresul Focșani, iar acum este jucătorul Academy Prosport București, grupa 2005

Mișa Alexandru, unul dintre fotbaliștii de referință ai Vrancei, produce la rândul său fotbaliști pe care îi învață din multul pe care îl știe de pe când juca în categoriile A și B. La clubul său, Progresul, cresc jucători care arată că nu au pierdut timpul în compania unui antrenor cu dovedite calități în lucrul cu copiii. Cel mai recent exemplu este Emilian Constantin, un atacant care a câștigat de curând titlul de campion al Capitalei, cu echipa la care evoluează, Academy Prosport București. Despre fostul său elev, Mișa Alexandru mi-a spus că Este un vârf de atac talentat. Are viteză mare, muncește mult și s-a încadrat bine în echipă. Este cuminte, ascultător, învață bine. La vârsta lui – 15 ani – este prea devreme să fie date verdicte sigure, dar Emilian este un fotbalist care promite!”.

Emilian Constantin a lucrat de mic sub aripa ocrotitoare a lui Mișa Alexandru, care i-a pus în valoare calitățile pentru fotbal. Însă pentru că Progresul este ”un club sărac, și nici părinții copiilor nu erau prea înstăriți ca să-i pot duce pe copii la competiții importante”, așa cum mi-a spus Mișa, iar pe cei mai buni dintre ei i-a împrumutat la cluburi mai potente. ”Să nu-i pierd”, mi-a mai spus fostul valoros fotbalist, acum un antrenor foarte iubit de copii pe care îi iniațiază în fotbal. Emilian Constantin a jucat cu împrumut la Comstar Vaslui, apoi, la Prosport Focșani, pentru ca să fie ulterior legitimat la Academy Prosport București cu care a devenit campion al Capitalei! ”Nu-i puțin lucru. Iar dacă va fi în continuare așa cum vi l-am descris, va avea viitor în fotbal”, a conchis Mișa Alexandru.

Emilian Constantin, băiatul din Focșani, care a început fotbalul la Progresul și care confirmă și la București!

În foto, momente de la premierea campionilor Bucureștiului, făcută pe stadionul Dinamo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here