Agenţia spaţială indiană anunţă noi misiuni pentru studierea Soarelui şi a planetei Venus

0
14

Agenţia Spaţială Indiană (ISRO) a anunţat joi noi misiuni având drept obiectiv studierea Soarelui şi a planetei Venus şi a stabilit calendarul pentru cea de-a doua misiune indiană pe Lună, informează DPA. O misiune spaţială cu echipaj uman preconizată pentru decembrie 2021 este, de asemenea, în planurile agenţiei, a precizat preşedintele ISRO, K. Sivan, cu ocazia unei conferinţe de presă. Cea de-a doua misiune lunară, Chandrayaan 2, este programată să fie lansată pe 15 iulie şi va include aselenizarea unui rover pe suprafaţa satelitului natural al Terrei, a spus Sivan. Această misiune va cuprinde şi o aselenizare pe suprafaţa întunecată a Lunii, programată să aibă loc până în 6 sau 7 septembrie. „Aselenizăm într-un loc unde nu a mai fost nimeni până acum… multe informaţii ştiinţifice vor rezulta din această misiune”, a spus Sivan.

Misiunea Aditya L-1, având drept obiectiv studierea Soarelui, este programată să fie lansată până în prima jumătate a lui 2020. Misiunea constă în plasarea unui satelit în regiunea cunoscută sub denumirea Liberation point 1, din vecinătatea Soarelui, care se va deplasa pe o orbită similară celei a Pământului şi va studia coroana solară. „Este de aşteptat să aibă un impact major în domeniul studiilor despre schimbările climatice”, a spus Sivan. Misiunea pentru studiul planetei Venus este planificată să fie pusă în practică peste aproximativ doi sau trei ani, a precizat Sivan. „Venus este un corp ceresc unde se înregistrează temperaturi foarte ridicate şi cele mai multe misiuni pentru studierea acestei planete au eşuat”, a adăugat Sivan.

Misiunea ISRO de a transporta oameni în spaţiu, denumită Gaganyaan, este programată pentru lansare în decembrie 2021. Înainte de acest moment, agenţia are în plan trimiterea în spaţiu a două misiuni fără echipaj uman cu aceeaşi configuraţie de module şi rachete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here