Gimnastică – Arbitra internațională Daniela Trandafir, într-o lună, de la Koper la Minsk, via Gent și Constanța

0
319

Profesoara și antrenoarea Daniela Trandafir de la CSS Focșani are o serie de rezultate remarcabile în pregătirea sportivelor, cea mai recentă performanță a uneia dintre gimnastele pe care le-a dat Centrului Național Olimpic pentru Junioare de la Deva fiind cea a Anei-Maria Bărbosu, câștigătoare la individual compus, la paralele și la bârnă, la Cupa OMV Petrom, de duminică, 9 iunie, de la Izvorani.

Daniela Trandafir nu este doar profesoară și antrenoare, ci și o arbitră internațională cu delegări la mari competiții.

În această lună, arbitra de la Focșani, deținătoarea brevetului FIG valid pentru perioada perioada 1 ianuarie 2017 – 31decembrie 2020 – reînnoit în urma examenului – după primul obținut în 2013, a oficiat la FIG World Challenge Cup, în Slovenia la Koper, la 2 iunie, apoi, la Flanders Team Challenge, la 7-8 iunie. La ambele competiții a însoțit loturile de gimaste ale României, în care s-a aflat de fiecare dată și focșăneanca Ana-Maria Puiu cu performanțe foarte bune atît la Koper cât și la Gent.

Revenită în țară, arbitra internațională Daniela Trandafir a plecat la Constanța, la Campionatul Național pe echipe al junioarelor 1 și 2 din zilele de 13 și 14 iunie – unde va arbitra, de la Focșani, și Doinița Vulcan, arbitră națională, și la care vor lua startul și Ana-Maria Bărbosu și Iulia Trestianu pe care le-a pregătit și acum sunt la Lotul Național de junioare. Dacă despre performanțele Anei-Maria Bărbosu am vorbit mai devreme, despre Iulia, Daniela Trandafir mi-a spus: ”va concura, sper să-și revină după accidentări, pentru că este un copil bun și poate avea rezultate foarte bune!”

Luna de arbitraj internațional a Danielei Trandafir se va încheia în Belarus, la Minsk, acolo unde în perioada 21-30 iunie, vor avea loc Jocurile Europene de Gimnastică. Va fi singura arbitră din Romînia la competiția europeană. Numărul important de participări la concursuri internaționale confirmă că focșăneanca Daniela Trandafir reprezintă cu succes arbitrajul românesc și îi onorează bunul renume în gimnastică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here