GALERIE FOTO: Concurs de artă tradițională la Sala Balada

0
92

Palatul Copiilor Focșani a organizat, marți, cea de-a XVIII-a ediție a concursului regional de artă tradițională „Vis de Copil”, ce s-a desfășurat la Sala Balada. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Primăria Municipiului Focșani, iar invitați de onoare au fost primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, inspectorul școlar general Dorin Cristea, inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru, inspectorul școlar pentru activități extrașcolare Mihaela Simion și consilier local Cătălina Lupu.

La concurs au participat 15 județe, iar lucrările au fost înscrise la următoarele secțiuni: tapiserie în păr de capră, lână și sfoară, desene, artă decorativă și pictură pe sticlă. „Și oamenii mari au visuri. Noi, adulții, rămânem mici copii cu visuri înalte, pe care le acoperim uneori cu grijile de zi cu zi. Dar asta nu înseamnă că ele nu există. Copiii noștri, însă, nu trebuie să le uite sau să le ignore. Trebuie să creadă în puterea de a visa și în bucuria care se naște odată cu speranța visului lor. De aceea, noi dascălii și părinții suntem aici să le alimentăm această putere de a visa, pe care copilăria o naște în ei, ca pe un izvor nesecat de imaginație, de speranță și de creativitate. Arta este cel mai frumos mod prin care copiii își pot dezvolta imaginația și, de aceea, realitatea capătă noi valențe și noi semnificații. Vă mulțumim și vă felicităm pentru sprijinul copiilor dumneavoastră în a păși către această lume a creativității! Mulțumim domnului primar și Consiliului Local care au sponsorizat acest concurs, Inspectoratului Școlar care ne este alături, părinților și elevilor“, a transmis Mocanu Didina, directoarea Palatului Copiilor Focșani. Gazda evenimentului a fost Maria Murgoci, directoarea Ansamblului Profesionist „Țara Vrancei“, cea care a fost și președinta juriului.

Palatul Copiilor Focșani a încheiat acest concurs printr-un program artistic ce a constat în dansuri populare – Ansamblul „Floricele de pe Milcov – profesor coordonator Elena Murgoci Bălăucă, dans modern – profesor coordonator Marinela Drăcșanu, teatru în limba engleza – profesor coordonator Raluca Maria Dragomir) și cercul de muzica ușoară – profesor coordonator Costel Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here