ULTIMA ORĂ! FOTO! Două dosare penale și amenzi de peste 3300 de lei, în urma controalelor de ieri din Piața Moldovei

0
2121

 

ACȚIUNI PENTRU PROTEJAREA POPULAȚIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂȚI DE COMERȚ ILICITE ȘI COMBATEREA COMERŢULUI CU ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ

În urma a peste 70 de controale desfășurate ieri, 12 iunie a.c., polițiștii au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3000 lei și au legitimat peste 80 de persoane.

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani și cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, sprijiniți de luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor ilicite de comerț și a contrabandei cu țigări, în Piața Moldovei din municipiul Focșani.

Astfel, controalele au vizat verificarea respectării legalităţii aprovizionării, transportului şi vânzării mărfurilor, precum şi realitatea înregistrărilor în evidenţa contabilă a operaţiunilor. Polițiștii au întocmit două dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate contrabandei prevăzute de art. 270 alin. (3) din Codul Vamal.

De asemenea, au fost constatate 21 de contravenții, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 3390 lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Agenţii economici trebuie să cunoască faptul că documentele de proveniență însoțesc mărfurile, indiferent de locul in care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Activitățile polițiștilor pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite vor fi intensificate în perioada următoare în toate localitățile urbane și rurale din județul Vrancea.

Sursa text și foto: IPJ Vrancea, 13 iunie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here