Autorii CRIMEI de la Castelul de Apă, arestaţi după ce unul dintre ei s-a lăudat unui acuzat din dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja

0
10828

Doi bărbaţi, unul de 36 de ani, iar celălalt de 25 de ani, ambii din Focşani, au primit ieri mandate de arestare preventivă în dosarul scheletului uman găsit în toamna anului trecut la Castelul de Apă din Focşani. Infractiunile reţinute în sarcina lor sunt de omor şi profanare de cadavre sau morminte. După mai bine de jumătate de an de la macabra descoperire, poliţiştii vrânceni şi procurorul de caz au reuşit să pună cap la cap toate datele şi să ajungă la cei doi autori ai faptei, persoane care au şi recunoscut ce au făcut.

Unul dintre ei, respectiv bărbatul de 36 de ani, a fost reţinut marţi după-amiază, iar ieri a fost dus în fața magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al doilea nu a mai fost reţinut pentru că deja se afla deja după gratii, pentru o tâlhărie. “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpaţilor C (…) M. şi C (…) F. si în consecinţă: Dispune luarea măsurii arestărtii preventive faţă de inculpatul C (…) M., respectiv C (…) F (…) , pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 12 iunie 2019 până pe 11 iulie 2019. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Oribila crimă a fost comisă în luna aprilie a anului trecut, la câteva zile după Paşte, după cum a reieşit din anchetă. Cei doi bărbați arestați și victima cu băut împreună şi au mers apoi să se odihnească la fostul Castel de Apă, situat în cartierul Sud al municipiului Focşani. Acolo, până să se culce, inculpatii şi victima ar fi continuat să bea. Pe motiv că nu mai primeşte şi el alcool de la victimă, unul dintre inculpaţi a pus mâna pe o bâtă şi a lovit-o în zona capului şi a gâtului, lucru pe care ulterior l-a făcut şi cel de-al doilea inculpat. Urmare a leziunilor suferite, victima, un bărbat din Gugeşti, om al străzii, a decedat. Sperând că îşi vor acoperi urmele, inculpaţii au incendiat cadavrul.

Poate că nu s-ar fi ştiut nici astăzi că un om este mort în clădirea Castelului de Apă din Focşani, dacă inculpatul care se afla deja în penitenciar nu ar fi avut gura mare şi nu ar fi vorbit despre grozăvia pe care a comis-o împreună cu amicul său. Nu a spus că el a făcut-o, ci că ştie despre o crimă. I-a dat informaţia unui alt bărbat, judecat pentru măcelul din cartierul Bahne, în urma căruia patru oameni au fost omorâţi. Acesta din urmă, sperând că dacă va spune va avea beneficii în dosarul personal, a făcut un denunţ.

Astfel, în luna octombrie a anului 2018, un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, poliţişti şi pompieri au mers la Castelul de Apă pentru a vedea dacă aspectele relatate de denunţător se confirmă. Şi aşa a fost. Oamenii legii au găsit iniţial un picior de om, mai exact partea de la genunchi în jos, acoperită de pantalon şi încălțată cu un bocanc. Piciorul respectiv părea ars, iar anchetatorii chiar vorbeau despre o posibilă incendiere a cadavrului. Pantalonul care acoperea piciorul părea carbonizat pe alocuri, dar bocancul era intact. În canal, lângă bucata de picior, anchetatorii au găsit şi câteva bucăți de lemn ars, o cutie de bere și mai multe bucăți de material ce păreau a fi resturi de haine.

Verificările au continuat, anchetatorii căutând absolut peste tot şi astfel s-au găsit şi alte bucăţi din schelet. Din informaţiile primite atunci de la procurorul de caz, Paul Mihăilă, rezulta că victima era un bărbat din comuna Gugeşti. “Căutările au continuat şi au fost găsite şi alte resturi din schelet, mai exact un schelet uman aproape în totalitate. Se pare că victima este un om al străzii, care este din Gugeşti”, ne-a spus atunci procurorul criminalist Paul Mihăilă.

Din momentul în care au constatat că sesizarea cu privire la existenţa unui cadavru se confirmă, anchetatorii au făcut investigaţii şi pentru a afla de unde are informaţia cel care a făcut denunţul. Aşa au ajuns la unul dintre inculpaţi. Iniţial cei doi bărbați arestați ieri nu au recunoscut, dând vina unul pe altul, după care le-au povestit anchetatorilor tot ce au făcut şi din ce motiv. În cauză a fost efectuată şi o expertiză antropologică în vederea stabilirii ADN-ului victimei, dar şi a altor aspecte, rezultatele obținute ajutându-i pe anchetatori să soluţioneze cazul.

Căutările efectuate atunci au fost extrem de anevoioase, iar eforturile anchetatorilor foarte mari pentru că în locul în care s-a găsit scheletul uman este destul de greu de pătruns, castelul de apă fiind plin de gunoaie. Anchetatorii au fost nevoiţi să ia la mână toate gunoaiele pentru a găsi ceea ce căutau. În cauză, ei au beneficiat şi de sprijinul autorităţilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here