Tânăr de 19 ani, trimis în judecată după ce a spart o casă cu târnăcopul; într-un alt dosar este acuzat de tâlhărie

0
344

Un tânăr de 19 ani din satul Slimnic, comuna Tâmboiești, care este și recidivist, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Procurorii vorbesc în rechizitoriu de mai multe fapte comise pe raza localității de domiciliu, dar și pe raza comunei Slobozia Bradului.

În rechizitoriu se arată că în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2018, inculpatul a escaladat un gard și a ajuns în curtea unei locuințe, iar de aici în imobil, după ce a forțat ușa de acces. A plecat din casa care nu-i aparținea cu mai multe bunuri, respectiv televizoare, două ceasuri suflate cu aur, o cameră de filmat, dar și cu o pereche de pantofi. Prejudiciul a fost estimat la suma de 7.000 lei.

Pentru că i-a mers, tânărul și-a încercat norocul și pe 9 decembrie 2018, atunci când prin aceeași modalitate a pătruns într-un imobil de pe raza comunei Tâmboiești. De aici el a sustras un motofierăstrău, un telefon mobil și suma de 20 lei. În acest caz prejudiciul a fost estimat la suma de 700 lei. O zi mai târziu, adică pe 10 decembrie, inculpatul a acționat din nou, spărgând tot o casă din comuna Tâmboiești. De aici el a furat, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor, un amplificator, un radio și produse alimentare, creând un prejudiciu de 4.500 lei.

Procurorii mai arată în rechizitoriu că o altă faptă a comis-o în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2018. Înarmat cu un târnăcop, tânărul a mers la un imobil din comuna Slobozia Bradului. Prin folosirea târnăcopului, el a forțat o placă OSB care acoperea intrarea în locuință, apoi a împins tabla ce înlocuia geamul de la ușa de acces și a ajuns în interior. Folosindu-se de același târnăcop a forțat ușile de acces în camere și a început să răscolească tot. A plecat cu un televizor, un telefon mobil, lenjerii de pat și pături, dar și cu haine, prejudiciul fiind estimat la suma de 10.000 lei, după cum arată procurorii în rechizitoriu. La audieri, tânărul, care a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, a recunoscut faptele.

De altfel, el nu este la prima abatere. A mai fost condamnat pentru același gen de fapte, iar acum este judecat într-un dosar de tâlhărie calificată. Fapta de tâlhărie a fost comisă în luna decembrie a anului 2018. Procurorii vrânceni arătau cu privire la fapta de tâlhărie că 17 decembrie 2018, în jurul orei 22.00, deşi se afla în stare de recidivă postexecutorie, a sustras de la o persoană vătămată suma de 21 lei, o geacă şi un telefon mobil, iar pentru păstrarea bunurilor a recurs la acte de violenţă, provocându-i victimei leziuni ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Mai mult, potrivit procurorilor, pentru a-şi asigura scăparea, a desprins o scândură din gardul unei gospodării şi a ameninţat partea vătămată cu aceasta.

Din anchetă a rezultat că în ziua de 17 decembrie 2018 persoana vătămată s-a întors în ţară din Germania, unde a muncit o vreme şi a reuşit să strângă suma de 1.200 euro. Victima a ajuns cu o maşină până în Focşani, după cum a povestit chiar ea, iar de aici a plecat pe jos către Goleşti şi mai departe către localitatea de domiciliu, respectiv Dumitrești, pe DN 2 E85. Bărbatul avea asupra sa un bagaj ce conţinea haine, dar și un telefon mobil şi o sumă de bani. El a găsit o maşină de ocazie şi a ajuns cu aceasta până la Dumbrăveni, la intersecţia cu DN 2N, unde a coborât şi a luat-o pe jos spre Cândești.

După ce victima a parcurs o distanţă de aproximativ 500 metri, în dreptul lui a oprit maşina în care se afla tânărul trimis acum în judecată, împreună cu o altă persoană. Generoşi, aceştia s-au oferit să ducă victima până la ieşirea din Cândeşti, pe motiv că şi ei merg în aceeaşi direcţie. Pe drum, inculpatul trimis în judecată în dosarul de furt, dar și în cel de tâlhărie, a intrat în discuţie cu persoana vătămată cu scopul de a afla ce bunuri şi ce sume de bani are asupra sa. Persoana vătămată nu a dat prea multe detalii, spunând că a avut aproximativ 1.000 euro, sumă pe care a pierdut-o la jocurile de noroc. Auzind că persoana vătămată nu are bani, tânărul de 19 ani a fost dezamăgit şi i-a spus victimei că drumurile lor nu se mai suprapun şi că trebuie să coboare, lucru pe care victima l-a și făcut.

Persoana vătămată şi-a continuat deplasarea pe jos până a ajuns într-o staţie de autobuz în care s-a oprit. Pe drum, inculpatul i-a spus celuilalt că bărbatul pe care l-au luat în maşină a minţit cu privire la sumele de bani pe care le are la el, motiv pentru care doreşte să se întoarcă la persoana vătămată pentru a-i lua banii. În acest scop, inculpatul i-a cerut celui care conducea maşina o şurubelniţă sau un obiect contondent pe care să îl folosească la comiterea infracţiunii, obiect pe care nu l-a primit. Inculpatul de 19 ani a coborât din maşină şi a plecat către persoana vătămată, dar nu înainte de a conveni cu celălalt să se întâlnească în acelaşi loc pentru a putea pleca împreună cu maşina.

Ajuns în locul în care se afla persoana vătămată, inculpatul i-a cerut acesteia o ţigară şi pe un ton ameninţător a întrebat-o ce are în geantă. Inculpatul a băgat apoi mâna în buzunarul hainei victimei şi i-a luat un portofel în care nu erau bani. Apoi i-a luat bărbatului telefonul mobil, dar şi o geacă. Într-un moment de neatenţie al inculpatului, persoana vătămată a reuşit să-şi recupereze telefonul mobil. În continuare, inculpatul a lovit persoana vătămată şi pentru că a fost ameninţat cu poliţia, agresorul a rupt o scândură dintr-un gard, intenţia lui fiind aceea de a o lovi cu aceasta pe victimă. În cele din urmă, speriat că la faţa locului va ajunge poliţia, inculpatul a plecat. S-a întâlnit cu amicul lui şi au plecat către casele lor din comuna Tâmboieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here