Șofer trimis în judecată pentru MOARTEA unui bărbat și rănirea gravă a altuia

0
612

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Garoafa, va fi judecat într-un dosar de ucidere din culpă și vătămare corporală. Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au precizat în rechizitoriu că, la data de 20 februarie 2017, acesta nu a respectat regulile de circulație și a provocat un accident de circulație, în urma căruia a rezultatul decesul unui bărbat. La aceeași dată și tot ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, a accidentat un alt bărbat, care a suferit leziuni ce au necesitat 100-120 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit în urma anchetei că la data amintită, în jurul orei 7.00, inculpatul conducea un autoturism marca Peugeot, pe DN 2 E85, dinspre Garoafa către Focșani, pe banda de lângă axul drumului. La un moment dat, șoferul a frânat întrucât așa făcuse și cel din fața sa, iar pentru că pe șosea era zăpadă și apă, mașina inculpatului a derapat și a intrat în coliziune cu un autoturism marca VW care venea din sens opus și care era condus de bărbatul care a avut nevoie de 100-120 de zile de îngrijiri medicale pentru refacere.

În urma impactului, mașina inculpatului a luat foc și a ars aproape în totalitate. În urma acestui accident, ambii conducători auto au fost răniți, iar un bărbat care se afla în mașina care circula regulamentar a decedat. Raportul de expertiză medico-legală a arătat că moartea pasagerului a fost violentă, fiind cauzată de insuficiența cardio-circulatorie acută, consecutiv unui politraumatism prin multiple rupturi viscerale. A mai rezultat și faptul că bărbatul decedat avea alcool în sânge.

Expertiza tehnică judiciară a arătat faptul că șoferul trimis în judecată nu a respectat prevederile articolelor 48 și 41, alin. 1 din OUG 195/2002, respectiv „conducătorul de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adopte în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță”, „vehiculele și animalele, atunci când circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulație, cât mai aproape de marginea părții carosabile, cu respectarea semnificației semnalizării rutiere și a regulilor de circulație”.

Anchetatorii spun că inculpatul ar fi putut evita accidentul dacă era atent la trafic și adopta o viteză de siguranță pentru un drum acoperit cu apă și zăpadă, pentru a nu intra în derapaj necontrolat la acționarea frânei. Membrii familiei bărbatului decedat, dar și șoferul rănit au declarat că se constituie părți civile în dosar cu sume pe care le vor preciza la instanță.

La audieri, șoferul vinovat a recunoscut faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here