O slujbă va fi oficiată la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor

0
26

O slujbă va fi oficiată la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor, pentru prima dată după incendiul care a devastat celebrul monument parizian în luna aprilie, au anunţat luni reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Franţa, citaţi de DPA. Arhiepiscopul de Paris, Michel Aupetit, şi rectorul de la Notre-Dame, Patrick Chauvet, vor oficia această slujbă alături de alţi preoţi şi credincioşi, a dezvăluit Karine Dalle, purtătoarea de cuvânt a diocezei locale.

Incendiul din 15 aprilie a distrus acoperişul acestei catedrale din secolul al XII-lea şi fleşa monumentului, construită în secolul al XIX-lea, în pofida eforturilor depuse de sute de pompieri parizieni. Părţi din bolta de piatră a monumentului s-au prăbuşit, însă structura principală a clădirii şi ferestrele sale vitrate au fost salvate.

Slujba va avea loc în capela aflată în partea estică a catedralei, în spatele altarului principal, a precizat Karine Dalle, întrucât principala zonă a catedralei, aflată sub bolta avariată, prezintă în continuare riscuri de securitate. Data exactă a slujbei va fi anunţată în această săptămână, iar evenimentul va fi difuzat în direct de postul de televiziune catolic KTO-TV, a adăugat Karine Dalle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here