Medalii de aur și argint pentru vinurile de la Vincon

0
143

Vincon România a obținut o medalie de aur și două medalii de argint la International Rosé Championship (IRC). Ajuns la cea de-a treia ediţie, International Rosé Championship este un concurs internaţional dedicat exclusiv vinurilor Rose în care se jurizează o gamă largă de vinuri din întreaga lume. Anul acesta, în competiție au fost înscrise vinuri din peste 25 de țări, fiind jurizate de către 15 experți din întreaga lume. Alături de medaliile de aur, argint și bronz, în competiție mai sunt oferite titluri de „Cel mai bun Rose al anului” și Best Value. Vincon a obținut o medalie de aur pentru Rosé Far Niente Busuioacă de Bohotin dulce 2018, care a obținut și nominalizarea pentru Best Value. Au obținut medalii de argint vinurile Rose Verite demisec 2018 și Rose demisec 2018 de la Beciul Domnesc. Sortimentul Busuioacă de Bohotin demidulce din gama Sigillum Moldaviae a primit, de asemenea, o nominalizare la categoria Best Value.

În cadrul edițiilor anterioare au fost premiate vinuri din brandurile Rosé Far Niente, Rose Verite, Sigillum Moldaviae, Beciul Domnesc și Beciul Domnesc Grand Reserve. „Participarea la concursurile internaţionale nişate este mai dificilă decât cea la concursurile ce cuprind întreaga paletă de vinuri. În cadrul celor nişate, criteriile de evaluare sunt dedicate unei singure categorii de produs, iar atenția la detalii este mult mai mare. Rezultatele obținute an de an la acest concurs reprezintă pentru noi recunoașterea la nivel internațional a calității vinurilor rose, dar și a efortului depus de către întreaga echipă la obținerea acestora”, a spus Corina Nedelcu, product manager la Vincon România.

Înfiinţată în anul 1949, Vincon este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.500 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Cea mai renumită dintre crame este Crama Beciul Domnesc, construită în secolul al XV-lea, cramă monument istoric, inclusă în patrimoniul cultural al României. Calitatea produselor a fost recunoscută de către specialiștii din întreaga lume, astfel vinurile și vinarsurile din portofoliul Vincon Romania au câștigat medalii la competițiile naționale și internaționale la care au participat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here