GALERIE FOTO: 25 de copaci pentru 25 de personalități de etnie romă, plantați de tineri vrânceni aparținând acestei minorități

0
384

Elevii de etnie romă mai au câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie la liceu, pe locurile speciale. Termenul limită este 14 iunie, potrivit președintelui Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea, Constantin Toader. „Dragi elevi și părinți, vă reamintesc, conform calendarului de admitere, că primirea cererilor de înscriere a candidaților pe locurile speciale pentru romi în învățământul liceal și profesional de stat se face în perioada 10 – 14 iunie 2019, la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, în intervalul orar 8.00 – 16.30. Cererea tip se găsește atât la secretariatul fiecărei unități școlare, cât și pe site-ul Inspectoratului Scolar Județean Vrancea, domeniul Minorități, la rubrica Informații utile, anunțuri, noutăți”, a transmis Constantin Toader.

Potrivit acestuia, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți tineri romi au participat la o acțiune de plantare de copaci. „În perioada de 7-9 iunie, un grup de 8 tineri de etnie romă, împreună cu președintele Organizatiei de tineret a Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea, s-au deplasat la o acțiune cu tinerii romi din mai multe județe din țară. Au fost două zile intense, două zile în care am încercat să ne depășim limitele și să răspundem la întrebarea «Tu ce faci pentru comunitatea ta?». Sesiunile de lucru cu tinerii au adus un puls nou obiectivului propus, „motivația” și „comunicarea” au fost cuvinte cheie, deoarece aceastea sunt cele două elemente care ne ajută să fim uniți, să formăm o echipă puternică și să ne dorim să lucrăm împreună pentru comunitatea din care facem parte. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, membrii organizației au plantat 25 de copaci, care în mod simbolic au primit numele unei personalități de etnie romă, această acțiune având ca scop promovarea personalităților naționale și internaționale de etnie romă. În cadrul acestei acțiuni, Organizația de Tineret a Partidei Romilor „Pro-Europa” a dat startul unui nou concept, pentru a creea o platformă online în care tinerii romi să poată ajunge mai simplu în contact unii cu alții, prin folosirea hashtag-ului #RomaEvolution. Vrem să mulțumim conducerii Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” pentru spijinul acordat și pentru că mereu este alături de noi, susținându-ne ideile și acțiunile. Proiectul a fost propus de către dl. președinte al Organizație de tineret la nivel național, Adrian Berbec, primvicepreședinte Păun Ionuț Constantin, secretar general al Organizației de tineret Stănescu Cătălin, Gogan George și Văduva Raul”, după cum se arată într-un comunicat semnat de Constantin Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here