GALERIE FOTO: Cîrligele: Lucrările la podul care asigură legătura cu satul Dălhăuți, din punctul Chiru, FINALIZATE

0
494

Primăria Cîrligele a finalizat lucrările la proiectul de investiții privind construirea unui pod din beton armat în Punctul „Chiru“, situat pe drumul comunal Cîrligele – Dălhăuţi. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a anunțat că această investiție a fost finalizată în zece luni de zile. „Începând de sâmbătă, 8 iunie, se poate circula pe podul din punctul «Chiru», care leagă satele Cârligele și Dălhăuți. Construcția podului din beton armat a început în luna august 2018, iar zece luni mai târziu am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții. Vreau să mulțumesc locuitorilor comunei Cîrligele pentru răbdare, pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada cât la acest pod s-au desfășurat lucrări“, a precizat primarul Ștefan Moscu.

Proiectul de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“ a avut o valoare de 2,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.

De asemenea, primarul Ștefan Moscu a mai anunțat că au fost finalizate și două investiții finanțate din fonduri europene. Este vorba de „Modernizare sediu Grădiniță pentru copii și Centru de Asistență după Programul Școlar din satul Cîrligele“ și „Modernizare drumuri de interes local“. Edilul șef din Cîrligele a reamintit că în iulie 2018 a semnat, la sediul AFIR Constanța, un nou contract de finanțare cu o valoare de peste 500.000 euro prin care școlile din satele Blidari și Dalhăuți sunt reabilitate și dotate corespunzător. „Pentru a putea obține finanțarea, am solicitat de la Ministerul Educației schimbarea destinației celor 2 școli în cămine culturale pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca cele două clădiri să fie redate circuitului educațional după ce se vor termina lucrările, în funcție de numărul de copii de vârstă școlară din cele două sate. De asemenea, săptămâna viitoare, reprezentanții AFIR Constanța vor efectua vizita în teren pentru proiectul «Construire teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și amenajare parcare în satul Cîrligele, punct SMA», proiect cu o valoare de peste 80.000 de euro, depus în vederea obținerii de fonduri europene pentru a putea fi realizat în lunile următoare“, a precizat Ștefan Moscu.

Primarul a susţinut, în continuare, că accesarea unor finanțări oferite de Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here