GALERIE FOTO: Absolvenții Promoției 1978 a Facultății de Horticultură, din cadrul Universității Craiova, în vizită prin Panciu

0
241

Absolvenții Promoției 1978 ai Facultății de Horticultură, din cadrul Universității din Craiova, au vizitat, vineri, Palatul Administrativ al Orașului Panciu. Ei au fost primiți de primarul Iulian Nica în sala de ședințe a Consiliului Local. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 41 de ani de la absolvirea facultății. „Suntem onorați de faptul că ați ales orașul nostru pentru a sărbători 41 de ani de la absolvirea facultății! Este un eveniment special atât pentru dumneavoastră, dar și pentru noi! Sperăm să vă placă aici și să reveniți și cu alte ocazii!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Edilul șef le-a vorbit oaspeților despre orașul Panciu, despre transformările prin care a trecut localitatea de-a lungul anilor, precum și despre proiectele pe care administrația locală le-a realizat la nivelul comunității. Cu același prilej, șeful administrației locale le-a oferit și volumul „Ai văzut un Rege plângând, cititorule?“ (Jurnalul caporalului sanitar Vasile Mihăilescu) – lucrare apărută cu sprijinul financiar al primarului Iulian Nica și completată cu date biografice, note și comentarii istorice realizate de profesorul Mihai Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România, și de Mihai Liviu Adafini.

Foștii absolvenți au fost invitați apoi să viziteze Catedrala Cuvioasa Parascheva, unde au fost întâmpinați de preotul Maricel Bunea. Acesta i-a felicitat pentru faptul că au reușit să țină legătura de la terminarea studiilor până în prezent și a rostit o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru că a făcut posibilă întâlnirea de la Panciu. Ulterior, cei prezenți s-au rugat și pentru odihna veșnică a foștilor colegi trecuți în neființă.

Programul întâlnirii de promoție a mai inclus: vizitarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, unde oaspeții au primit mape cu materiale promoționale referitoare la obiectivele turistice cu valoare identitară ale orașului Panciu: Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciurile monumente de patrimoniu – Hrubele lui Ștefan cel Mare, Beciurile Marin Ștefan și Vlădoianu, despre meșteșugul vinului. Au fost și în pelerinaj la Mănăstirea Brazi, unde se află racla cu moaștele Sf. Teodosie, ocrotitorul spiritual al păncenilor. Tot la Mănăstirea Brazi, s-a coborât și în parasclisul subteran, unic în regiune, și s-a vizitat Biserica Nouă, sfințită în anul 2014, cu hramurile Sf. Teodosie și Pogorârea Duhului Sfânt.

La final, absolvenții Facultății de Horticultură au mers la plantațiile viticole și la cramele Domeniile Panciu, unde au fost degustate mai multe vinuri produse în Podgoria Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here